Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

SugarCity Events

SugarCity Events in Halfweg heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van voormalig suikerfabriek tot dé evenementenlocatie. Het industriële decor, dat behouden is gebleven sinds zijn oorsprong, maakt SugarCity Events tot een unieke locatie. De rauwe en ongepolijste sfeer geeft de locatie zijn karakter en zorgt voor een verrassende indruk. Met de kenmerkende hoogte en imposante atriums biedt SugarCity Events mogelijkheden van 10 tot 10.000 gasten.

Authentiek en industrieel

Wie binnenstapt in de enorme, oude fabriek voelt het direct: deze plek ademt authenticiteit en historie. Het kloppend hart van de voormalig suikerfabriek is de Middenfabriek. Metershoge authentieke ketels en bijzondere trappenstelsels geven je een beeld van hoe het er in 1863 uit moet hebben gezien, maar de ruimtes zijn wel voorzien van alle moderne faciliteiten en technieken. Een autolift bijvoorbeeld die de begane grond verbindt met twee verdiepingen. De Binnenstraat verbindt de Middenfabriek met de Pulppersloods, maar kan ook als opzichzelfstaande ruimte fungeren. De Pulppersloods is met haar markante pilaren, bakstenen muren en hoge raampartijen ook het perfecte decor voor alle soorten evenementen. Naast deze drie evenementlocaties zijn er nog vele karakteristieke ruimtes die kunnen fungeren als break-out rooms, regieruimtes, presentatieruimtes etc.

150 jaar historie

Met respect voor de unieke historie van voormalig suikerfabriek wordt er hard gewerkt aan verbeteringen. Een duurzame uitvoering zorgt voor hergebruik van veel originele materialen, waardoor de charme van de fabriek onaangetast blijft. Toch schuilen er tussen de roestige pilaren inmiddels 575 led-armaturen die de basisverlichting van de locatie vormen. De hoge ruimtes met meerdere verdiepingen, de indrukwekkende atriums en andere historische details zorgen voor een rauw en industrieel decor voor zeer uiteenlopende events.