Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Rondleidingen Pathé Tuschinski

Pathé Tuschinski organiseert rondleidingen en audiotours door het theater waarbij je wordt ingewijd in de wonderen van het gebouw. De lichtkoepels waarin de kleuren langzaam verglijden, de rijke schilderingen in de wandelgangen, de wonderlijke Moorse en Japanse kamer, de wandbekleding van zeldzame hout- en marmersoorten, alles krijgt je te zien.

Grootschalige restauratie

Van november 2000 tot maart 2002 vond een grootschalige restauratie plaats. Het gebouw gaf hierbij bijzondere geheimen uit haar verleden prijs: 18 Art Deco vrouwen van Pieter den Besten kwamen tevoorschijn. Het originele pauwenplafond van Willem Kromhout in de Grote Zaal werd herontdekt.

Op 28 oktober 1921 openden de deuren van het meest luxueuze filmtheater dat Nederland ooit gekend heeft. Over hoogpolige tapijten liep de bezoeker een bont gedecoreerde sprookjeswereld binnen. Alle stijlen waar Abraham Tuschinski van hield liet hij in het gebouw verwerken door topkunstenaars: Willem Kromhout, Jaap Gidding en Pieter den Besten lieten Jugendstil, Amsterdamse School en Art Deco samensmelten in de droombioscoop waarin de aardse werkelijkheid vergeten kon worden: Theater Tuschinski.

Audiotour door Koninklijk Theater Tuschinski

In 2021 is Theater Tuschinski uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld. Iedereen kan nu zelf een kijkje nemen in dit prachtige filmtheater. Deze rondleiding mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Amsterdam en is een leuke activiteit voor u de film induikt.

Wanneer Dagelijks tussen 09:30 en 11:30 (onder voorbehoud van evenementen)

Duur 45 minuten

Taal Engels en Nederland

Rondleidingen met gids

Je kunt een rondleiding met gids op aanvraag reserveren via: rondleidingen.tuschinski@pathe.nl. Voor groepen met minimaal 15 deelnemers of € 150,- voor kleinere gezelschappen. Start voor 11:00 i.v.m. de dagelijkse filmprogammering.

Taal Engels en Nederlands

Voor meer informatie of boekingen mail het theater