Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Galeries

Annet Gelink Gallery

Annet Gelink Gallery is een van de meest toonaangevende galeries voor hedendaagse kunst in Nederland. De galerie is gevestigd in het centrum van Amsterdam.

Coronamaatregelen

Annet Gelink Gallery heeft maatregelen genomen om een veilig bezoek mogelijk te maken. Koop je tickets van te voren en bereid je bezoek goed voor. Meer informatie over de coronamaatregelen vind je hier.

Annet Gelink Gallery

De galerie vertegenwoordigt een vaste groep van zowel jonge als gevestigde kunstenaars wier werk te zien is in de galerie en op internationale kunstbeurzen. Het accent ligt op Nederlandse en internationale hedendaagse kunst. De galerie toont afwisselend traditionele media, conceptuele kunst, fotografie en installaties. Annet Gelink Gallery is een van de vroegste promotors van een groep internationale kunstenaars zoals Rita Ackermann, Yael Bartana, Ryan Gander, Roger Hiorns, David Maljkovic, Anya Gallaccio, Meiro Koizumi, Erik van Lieshout, Victor Man, Wilfredo Prieto. De galerie neemt deel aan de belangrijkste beurzen, zoals Art Basel, Art Basel Miami Beach, Frieze Art Fair en ARTBO. De projectruimte van de galerie, 'The Bakery', toont onbekende en opkomende kunstenaars en dient als een springplank voor jong talent. In de Ed van der Elsken Archives, de ruimte naast de galerie, toont Annet Gelink Gallery permanent het oeuvre van de bekende Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken. Met Van der Elskens nalatenschap als uitgangspunt organiseert zij tentoonstellingen in samenwerking met mensen uit de wereld van de mode, kunst, film en literatuur.