Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Rondleidingen in Stadsarchief Amsterdam - ontdek de verborgen schatten van Amsterdam

Het Stadsarchief Amsterdam is gehuisvest in het monumentale gebouw De Bazel in hartje Amsterdam. Met zijn koloniale en Koninklijke ontvangstruimten beleef je een ware historische sensatie. Het voormalige hoofdkantoor van de Nederlandsche Handel Maatschappij en de ABN-Amro zit vol bijzondere verhalen.

Ontdek de verborgen schatten

Onder deskundige begeleiding word je rondgeleid door de monumentale stijlkamers en bezoek je de ondergrondse bankkluis en de schitterende Art Deco schatkamer. Hier vind je de mooiste en ontroerendste stukken uit de collecties van het Stadsarchief Amsterdam. Zoals de gezinskaart van de familie Frank, een feestcatalogus van modehuis Metz & Co en foto’s van Willeke Alberti en Theo van Gogh.

Bekijk ook zeker de historische films over Amsterdam uit de 20ste eeuw en vergeet vooral niet te genieten van een kopje koffie met gebak in Café de Bazel.

Algemene informatie

Entree Stadsarchief Amsterdam: Gratis.

Reguliere rondleidingen: zondag om 14.00

Kosten: € 7,50 volwassenen, € 5,- (65+/Stadspas), kinderen tot 12 jaar gratis.

Duur: 5 kwartier

Reserveringen via: 020-2511511 (maandag t/m vrijdag 9.00 tot 17.00 uur), of per email.

Groepsrondleidingen

Op elk gewenst tijdstip tussen 10.00 en 16.00 uur. Op zon- en feestdagen vanaf 12.00 uur. Kosten groepsrondleidingen: € 85,- per groep van maximaal 20 personen (meerdere groepen tegelijk mogelijk).

Voor reservering van groepsrondleidingen en -ontvangsten neem je contact op met Meino Schraal, bij voorkeur per e-mail en anders per telefoon: 020-2511619 (dinsdag t/m vrijdag).