Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Kanovaren in Waterland met Wetlands Safari

Wetlands Safari organiseert begeleide kanotochten door het 17e-eeuwse landschap iets ten noorden van Amsterdam. Ervaar de prachtige natuur van Waterland, een omgeving die schilders als Ruysdael en Rembrandt vele malen inspireerde. Bewonder de watervogels zoals de rietzanger en de karekiet en de vele weidevogels, zoals de grutto en de kievit. Wetlands Safari organiseert korte tochten, de Frisse Neus Toer of kanotochten inclusief picknick.

Een actieve natuurexcursie op het water

Het ontmoetingspunt is Metrostation NOORD of voor de Frisse NeusToer Dorpsstraat 21, Watergang. Je treft de gids met het bekende bordje van Wetlands Safari in de hand. Hier vertrek je met Openbaar Vervoer naar Waterland. We starten bij het huis van de gids, waar we de kano's in gaan. Je krijgt eerst enige instructie. NB: Het is wel belangrijk dat je fit bent om deel te nemen, aangezien je in je eigen Canadese kano gaat peddelen.

Onderweg vertelt de gids over de omgeving en na deze kanotocht, begrijp je beter waarom de huizen in Amsterdam op palen staan. We zien poldermolens en met mooi weer kan er gezwommen worden in een veenmeer. Het natuurgebied waar we doorheen komen richt zich helemaal op de weidenvogels als grutto en kievit. Vooral in het voorjaar zijn deze overal te horen. In de maand juli verandert het gebied in een paarse gloed van diverse bloeiende bloemen. Als je geluk hebt zie je de boeren aan het werk die koeien en machines per boot verplaatsen.

Wil je meer weten over deze excursie ga naar de website voor informatie of een boeking.