Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Proeflokaal Wynand Fockink

Dit proeflokaal bestaat al sinds 1679. Oude documenten aan de muur geven een indruk van de geschiedenis van het gedistilleerd. Van de traditionele likeuren die in het assortiment te vinden zijn, vinden vele hun oorsprong in de 17e en 18e eeuw toen de VOC de benodigde exotische specerijen, noten en vruchten in overvloed aanvoerde.

Coronamaatregelen

Proeflokaal Wynand Fockink heeft maatregelen genomen om een veilig bezoek mogelijk te maken. Koop je tickets van te voren en bereid je bezoek goed voor. Meer informatie over de coronamaatregelen vind je hier

Het authentieke proeflokaal heeft nog steeds een 17e eeuws karakter en assortiment. Wij schenken een grote verscheidenheid aan jenevers en likeuren. Onder de diverse eigen likeuren bevinden zich veel oud-Hollandse likeuren, zoals Volmaakt Geluk, Bruidstranen en Hansje in de Kelder. Likeuren zoals de Boswandeling en de Half en Half hebben Wynand Fockink wereldberoemd gemaakt. 

Naast de overheerlijke jenevers (Superior) en vruchtenbrandewijnen kunt u hier ook genieten van voortreffelijke tapbieren. Het karaktervolle Proeflokaal, dat een bijzondere verzameling antieke flessen herbergt, kent nog steeds de traditie van het buigen voor het eerste slokje.