Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Mirte Vreemann

Haal de Amsterdamse kroeg in huis

Behoefte aan Amsterdamse gezelligheid, maar niet in de gelegenheid om naar de kroeg te gaan? Wij hebben alle ingrediënten voor je verzameld om de entourage van de Amsterdamse kroeg in huis te halen!

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte

Aankleding

Afbeelding van De drie fleschjes

Om echt de Amsterdamse kroeg in huis te halen moet je huis er natuurlijk een beetje uitzien als een kroeg. Denk aan kleedjes over de tafel, behangetjes aan de muur en een goede (en luide) bel. Je moet tenslotte altijd in de gelegenheid zijn om jezelf op een rondje te trakteren. Bierglazen maken je kroeg af. Kijk op de website van jouw favoriete Amsterdamse brouwerij om het juiste ‘bierservies’ aan te schaffen. Voor sommigen gaat het misschien een stapje te ver, maar eigenlijk kun je je huis geen Amsterdamse kroeg noemen als de primaire kleur niet bruin is. Speur de kringloopwinkels af en zoek je nieuwe interieur bij elkaar!

Liederen

Muziek bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer in een Amsterdamse kroeg. Wij hebben een perfecte afspeellijst voor je gemaakt met artiesten als André Hazes, Ramses Shaffy en Dries Roelvink, maar ook Thijs Boontjes en De Jeugd van Tegenwoordig.  Met onze afspeellijst van Amsterdamse artiesten creëer je met een druk op de knop de sfeer van een echte Amsterdamse kroeg in je eigen huis. 

Dorstlessers

Afbeelding van Alex Cheuk

Nu we de sfeer van de Amsterdamse kroeg in huis hebben gebracht, is het tijd voor wat spraakwater. Het assortiment van de Bierkoning is oneindig en zelfs de niet-bierdrinker vindt hier iets lekkers. Nog lokaler? Haal dan je gerstenat bij een brouwerij uit de buurt, bijvoorbeeld Poesiat en KaterOedipusDe Prael of Walhalla. Meer van de jajem? Haal je likeur bij Wynand Fockink of A Van Wees - de Ooievaar. Liever wat fruitigers? Haal dan wijn uit Amsterdam bij Chateau Amsterdam of scoor een hippe natuurwijn bij een van de vele wijnhuizen in Amsterdam. Legajum!

Versnaperingen

Afbeelding van Mirte Vreemann

Na regen komt zonneschijn en na een drankje komt een hapje. De redactie tipt het volgende: bitterballen haal je bij Van Dobben of FEBO. Je favoriete kaas bij Fromagerie Abraham KEFFromagerie L’Amuse of de Kaaskamer. Amsterdams tafelzuur, denk aan kleine augurkjes, gele komkommer, piccalilly én vergeet de grote Amsterdamse uien niet, die haal je uit pot bij Kesbeke of vers uit het vat bij De Leeuw. Vleeseters aan tafel? Ga dan voor vlees uit het vuistje, zoals ossenworst van Louman en leverworst van Slager de Wit. Charcuterie liefhebbers? Dan zit je bij worstmakers Brandt en Levie altijd goed.

Vertier

Afbeelding van Facebook Patrimonia

Daar zit je dan, in je eigen thuiskroeg. Muziek aan, drankje in de hand en de hapjes op tafel, maar wat nu? Natuurlijk wil je ook vertier en vermaak. We hebben een mooie pubquiz gemaakt die je samen met je vrienden en vriendinnen (online) kunt spelen. Bijkomend voordeel is dat jullie Amsterdam nog beter leren kennen. Niet zo van de pubquizzen? Dan hebben we ook een lijstje met verschillende Amsterdamse spellen. Er is dus geen enkele reden om je te vervelen in je eigen kroeg.

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte