Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Winkels

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is een urban winery in Amsterdam-Noord. Hier produceren ze moderne en klassieke wijnen in nauwe samenwerking met druivenboeren uit heel Europa. Ontdek de wondere wereld van stadse wijn tijdens een Wine Tasting in het proeflokaal of een Tour & Tasting in de winery.

Wijn maken in de stad, voor de stad

Wijn maken in de stad terwijl er in geen velden of wegen een druivenrank te bekennen is, hoe doe je dat? Door de druiven naar Amsterdam te halen. In samenwerking met druivenboeren uit heel Europa worden meer dan 20 wijnen gemaakt in deze urban winery aan de oevers van het IJ.

Breng een bezoekje aan Chateau Amsterdam om het proces van druif tot wijn te bekijken in de winery, een uiteenlopende familie van wijnen te proeven in het proeflokaal, of om een flesje wijn te kopen in de shop.

Wine Tasting

Leer meer over het proces van druif tot fles en laat je zintuigen de vrije loop tijdens de Wine Tasting. Terwijl je proeft van de in Amsterdam gemaakte wijnen, vang je een glimp op van de eiken vaten, RVS tanks en amphorae gevuld met fermenterende en rijpende druivensappen. Chateau's sommeliers zijn tot je beschikking voor het stellen van al je vragen. Boek je ticket voor €30 (inclusief €5 shoptegoed) via de website en kom langs van woensdag t/m zondag voor een Wine Tasting.

Tour & Tasting

Ben je een echte wijnliefhebber en zou je meer te weten willen komen over hoe wijn wordt gemaakt? Boek dan een Tour & Tasting en ontdek het leven van de wijnmaker. Naast het proeven van 5 kenmerkende Chateau Amsterdam wijnen, gaat de Tour & Tasting groep mee de winery in voor een rondleiding waar je alles getoond en verteld over het wijnmaakproces. Boek deze rondleiding + proeverij voor €55 (inclusief €5 shoptegoed) via de website. De tour & tasting is inclusief shared antipasti.

Meer informatie, bezoek de website of neem een kijkje op Chateau's Instagram of YouTube.