Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
De echte Amsterdammer - Maurino Alarcon Sequel

De echte Amsterdammer - Maurino Alarcón Seguel

In deze rubriek geven wij de bewoners van Amsterdam het woord. Van jong tot oud en van de geboren Jordanees tot aan de 'import-Amsterdammer'. Deze keer deelt Maurino Alarcón Seguel zijn favoriete plekken in de stad. Hij is muzikant en songwriter, is gek op het Westerpark en zet veel Amsterdamse plekken in het zonnetje (of maantje).

Iedere keer als ik weer het water op kan en door onze stad vaar, besef ik weer wat een bijzonder mooie stad we hebben en hoe trots ik erop ben om een Amsterdammer te zijn.

Over Maurino Alarcón Seguel

Maurino (38) is geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost. Nu woont hij in de Baarsjes, in een huisje met een heerlijke tuin. Maurino is muzikant en songwriter. In de ‘normale’ tijden organiseert hij ook de populaire Fiesta Macumba feesten.

Trotse Amsterdammer?

'Ik heb het geluk om een bootje te hebben. Iedere keer als ik weer het water op kan en door onze stad vaar, besef ik weer wat een bijzonder mooie stad we hebben en hoe trots ik erop ben om een Amsterdammer te zijn.'

De echte Amsterdammer - Maurino Alarcon Sequel

FAVORIETEN VAN MAURINO 

Favoriete museum?

'Onlangs ben ik bij het Nxt Museum geweest. Dit museum staat in het teken van mediakunst, het is heel modern. Ik heb er erg van genoten en ik kan het absoluut aanraden.'

Favoriete park?

'Westerpark. Heerlijk rustig en toch altijd in voor een goed feestje (vóór de coronamaatregelen)!'

Favoriete film of boek over de stad?

'Ieder boek over Johan Cruijff.'

Favoriete afhaalrestaurant?

'Dat zijn er veel.. Maar eentje vind ik echt heel bijzonder. Op de Nassaukade richting Limburg Stierum zit - net naast het water - een ieniemienie klein huisje met een puntdak. Dat is Pie-Nong Thai, een héérlijk Thais afhaalrestaurant met lekker en vers Thais eten, zoals ik dat uit Thailand ken. Hele lieve en hardwerkende mensen bij wie ik graag iets te eten haal.'

Favoriete verborgen parel?

'Dat is voor mij toch echt mijn eigen tuin. Een plek waar ik mijn studio heb gebouwd waar ik absolute rust heb om aan mijn muziek te werken. Daarnaast vind ik plekken als het Begijnhof bij 't Spui een heerlijke plek om tot rust te komen. Vooral nu er geen toeristen zijn, haha.'

Wil je nog een andere favoriet plek in de stad uitlichten?

'Ik zou graag nog enkele plekken van het Amsterdamse nachtleven in het zonnetje (dit geval maantje) willen zetten, aangezien we in een moeilijke periode zitten:

De Melkweg. Een fantastische plek, waar ik vier jaar met heel veel plezier werkzaam ben geweest als bedrijfsleider. Daarnaast is daar de eerste grote Fiesta Macumba geboren en zijn de feesten daar normaal gesproken nog steeds. Liefde voor De Melkweg!

Bitterzoet. Een van de heerlijkste plekken in Amsterdam om een heerlijk feestje te beleven en te genieten van lekkere hiphop en r&b. Extra liefde voor de Bitter!

Elementen Straat. Heerlijke techno in een industriële setting. Als je echt los wil gaan zonder te veel regels, is dit voor mij de beste plek van Amsterdam.

Paradiso. Tuurlijk. Wie kent deze tempel niet? Behalve alle EPISCHE concerten die ik daar heb meegemaakt heb ik er zelf ook met mijn voormalige band TenTemPiés tweemaal voor een volle grote zaal mogen spelen. Herinneringen om nooit te vergeten.

Disco Dolly. Ja toch!? Lekker los en vies zonder dat iemand zich hoeft te herinneren wat er zich heeft afgespeeld, haha.

Bourbon Street. Mijn lievelingslocatie toch wel. Op maandagavond er langsgaan om wat live muziek te beluisteren tijdens de Latin Jam en dan veeeeeeel te lang blijven hangen met hoofdpijn op de dinsdag ochtend als resultaat. Love it.’

Ben jij ook een trotse Amsterdammer en wil je graag je verhaal en favoriete plekken delen? Neem dan contact met ons op via redactie@iamsterdam.com.