ARTZUID app

Zodra we aankomen worden we meteen blij van ARTZUID. Het is lekker buiten, er is een mooi wandelpad en we kunnen de kunstwerken vanuit alle hoeken goed bekijken. Voor de mens is er trouwens een handige app die van alles over de kunstwerken vertelt. Binkie en ik doen het liever op de ouderwetse manier, en gaan zelf op de kunst af.

De route

Hmm, eens even kijken… de hele routekaart is rood gemarkeerd. De kunstwerken zijn echt overal! De hele route is vijf kilometer lang, dat vonden wij een beetje veel dus we besloten om het rustig aan te doen en alleen naar onze favoriete kunstwerken op zoek te gaan.

Even poseren

Daar gaan we! Kijk ons eerst lekker chillen bij het informatiepaviljoen. Binkie dacht hier duidelijk dat ze een Playboy bunny was… dat kun je toch niet maken?

Iris de Rutte / Untitled

Oké waar was ik? O ja, je moet echt een kijkje nemen bij het informatiepaviljoen! Het ruikt er heerlijk, ze hebben koffie en cake en het personeel was erg aardig voor ons.

Een grote familie

Lin May Saeed Thaealab / Fox

Zie hier ons speciale ‘dogback mountain’ moment. We zitten op de rug van een hond! Wacht, moet het een vos voorstellen? Dat kan ook. Vossen, honden, we zijn een grote familie. Binkie, help!!! Hoe kom ik hier nu weer vanaf?

Waar lijkt dit op?

Dit kunstwerk vind ik erg mooi, het is abstract en figuratief tegelijk. De vorm en kleur doen mij denken aan een eindeloze… je weet wel. Maar als ik er aan ruik, komt het toch niet overeen. Aan de smaak kan ook nog wel wat gedaan worden. 

Een van mijn favorieten

Martha Tirzo / The Interpretation and Identification Of the Meaning of Life

Deze keukeninstallatie heeft veel potentie om mijn favoriete kunstwerk te worden. Er is namelijk geen fijnere plek dan de keuken, daar zijn we het allemaal wel over eens. Het water loopt mij in ieder geval al in de mond. Wat wordt hier eigenlijk bereid? Eens kijken wat er in de potten zit. Huh, er zit niks in. Dit meen je niet!

Wedstrijdje

Sarah Lucas / Kevin

Hier kwamen we een enorme gouden courgette tegen, genaamd Kevin. Waarom ook niet. Binkie en ik deden een wedstrijdje wie van ons het langst op Kevin kon staan. Kijk mij nou eens super nonchalant staan, appeltje eitje. Maar Binkie moet zich wel concentreren. Ze zit alleen maar naar zichzelf te kijken! Zo typisch, ze houdt van bling bling en zichzelf.

Daar hangt een luchtje aan

Erwin Wurm / Big Psycho

We proberen erachter te komen waar het ‘Big Psycho’ kunstwerk is. Het moet hier ergens in de buurt zijn. Er hangt maar een vreemde geur in de lucht, ruik je dat ook Binkie?

De winnaar

For the most Beautiful one / Joseph Klibansky

Dit kunstwerk is adembenemend! De schoonheid en expressie maken veel indruk op mij. Ik kan het helemaal voelen. Ook al is dit kunstwerk een tikkeltje groter dan ik, zelfs ik voel me machtig naast dit prachtige werk.

Grapje

Dit is toch wel het mooiste kunstwerk, vind je niet? Binkie rolt met haar ogen en vindt het duidelijk niet zo grappig als ik. Ja Binkie, ik kom al...

ARTZUID Amsterdam Sculpture Biennale
1 juli t/m 17 oktober 2021
www.artzuid.nl