We hadden dit restaurant al eeuwen niet bezocht en ik begon hun hemelse geuren van lekker eten en drinken erg te missen. En daarbij zijn hun grote ruimtes ideaal voor mij om lekker rond te snuffelen zonder ergens tegenaan te lopen. Maar dat is eigenlijk voor iedereen fijn. Nou, voor alle honden dan.

Over Café Restaurant Amsterdam

Café Restaurant Amsterdam is heel ruim en zeer populair onder Amsterdammers. Het ademt nog steeds de charme van het oude, industriële Machinepopgebouw wat het vroeger was. Dat was natuurlijk voordat de mensen met hun hondjes er lekker konden dineren. Het ligt vlakbij het Westerpark, dus een ideale plek voor mij om na het eten nog even uit te buiken.

De start van de avond

In het restaurant liepen we via een route naar onze tafel. Ik ging als eerste zodat ik het pad voor mijn vriendjes kon schoonhouden. De vloer mocht dan wel schoon zijn, al gauw spotte ik kleine broodkruimeltjes van andere gasten. Weg daarmee!

Divers menu

Binnen was de sfeer relaxed en iedereen genoot van een lekkere maaltijd. Het menu is heel divers, je hebt Nederlands seafood maar ook burgers, pasta’s en overheerlijke vegetarische gerechten. Voor ieder wat wils dus, zelfs de veeleisende mensen. Honden zoals ik zijn daarentegen een stuk minder ingewikkeld. Ik eet alles, dus kom maar op met die kliekjes!

Tot mijn grote verbazing zag ik echt iets heel leuks op het menu. Café Restaurant Amsterdam biedt gerechten aan die mensen met hun viervoeters kunnen delen. Geniaal!

De gerechten werden super snel geserveerd, wat voor mij betekende dat ik onder de tafel moest zitten. Etenstijd, dus geen tijd meer om het restaurant verder te ontdekken, terwijl er nog zoveel meer te zien is.

Zoals je kunt zien, vermaakte ik mij prima op de vloer terwijl mijn vriendjes aan een luxe tafel zaten. Je blijft wel met je handen van mijn botje af! Heb je dat begrepen?!

Lieve serveerster

De avond kwam langzaam tegen het einde aan en ik mocht eindelijk weer op schoot zitten bij de mensen aan de luxe tafel. Toen we op weg waren naar de uitgang, kwam nog een serveerster naar ons toe. Ze liet mij aan haar handen snuffelen en vertelde dat ze dol is op teckels. Haar ouders hadden ook een teckel, misschien was het wel verre familie van mij! De serveerster kwam met het gezegde: 'Dachshunds don’t have a boss, they have personnel.' Daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens!

Café Restaurant Amsterdam | Watertorenplein 6