Sinds haar tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam in 2016, heeft Reus ook internationale bekendheid. Zo had ze afgelopen mei een grote tentoonstelling in het Nasher Sculpture Center in Dallas, Amerika. Dat is natuurlijk ontzettend bijzonder voor zo’n jonge kunstenares dus ik ben nu ontzettend nieuwsgierig!

Galerie Fons Welters

Fons Welters behoort tot een van mijn favoriete galeries. Ze hebben een schitterende ingang, gemaakt door Atelier van Lieshout. Je kijkt iedere keer je ogen uit, en ik vind het te gek om hier rond te snuffelen. Het zegt veel over Fons dat hij eerst mij gedag zegt, voordat hij de rest van de groep ontvangt. Ik durf hem daarom ook wel een echte vriend te noemen.

Paddenstoelen

Zodra ik het werk van Magali zag, werd ik meteen verliefd. Foto’s van champignons, wat kunnen die mooi zijn! Ze zien er zo delicaat uit, net kleine schepsels uit een sprookje. Toch houd ik nog meer van de geurende omgeving waarin ze groeien. Wist je namelijk dat ze leven van de restjes van dode insecten? Ahhh die heerlijke smaak van biomassa, ik kan het bijna proeven.

Paddenstoelen zijn echt cool. Ik bedoel, ze leven al biljoenen jaren op deze planeet, nog véél langer dan wij honden en mensen en ze zijn er nog steeds!

Installaties

Kijk nou eens naar deze installatie. Deze heet Bonelight, geweldige naam al zeg ik het zelf. Hij ziet er zo alledaags en vertrouwd uit. Het doet mij denken aan kamperen, dat gezellige gevoel als je in je tent ligt. Dat vind ik nou het mooie aan kunst, iedereen kan zijn eigen interpretatie hebben.

De Glay installaties zijn twee grote massieve deuren die helemaal zijn versleten, en ruiken naar metaal, verf en viezigheid. Ik ben helemaal gek op deze deuren. Ik ben zo benieuwd naar wat er zich achter verschuild. Maar toen ik dichterbij kwam, ontdekte ik dat er helemaal niks achter de deuren is. Ze zijn nep! Of moeten we zeggen dat het slechts een illusie is?

Nu zijn we bij het interessantste object van de expositie. Het ziet er veelbelovend uit. Ik neem dan ook rustig mijn tijd om het even goed te onderzoeken.

Oké mensen, ik ben er klaar voor. Start de show!
Wat is er aan de hand? Is er geen optreden gepland? Ik ben aan het wachten hoor!

Geen optreden? Jullie houden me voor de gek! 

Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik niet mocht optreden maar uiteraard raad ik de expositie aan iedereen aan. Ik heb er een geweldige tijd gehad! De installaties zijn echt fascinerend en het is zeker waard om te bezoeken. Voor honden, maar natuurlijk ook zeker voor mensen!

De tentoonstelling Shadow Tonics is te zien van 15 januari t/m 26 februari
Galerie Fons Welters is dinsdag t/m zaterdag geopend van 13:00 - 17:00 | Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140