Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Persreis New Land
Afbeelding van Iohanna Erna Bernhardt

Stage Pers & Influencer Marketing - per februari 2024

Ben jij helemaal weg van Amsterdam en omgeving? Wil jij actief bijdragen aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Metropool Amsterdam en bouwen aan een betere reputatie en het gidsen van de internationale bezoekers? Dan is een stage op de afdeling Pers & Influencer Marketing wellicht iets voor jou!

Wat ga je doen?

Tijdens deze afwisselende stage ben je werkzaam op de internationale persafdeling en help je bij de uitvoering van diverse projecten op het gebied van cultuur en toerisme. Je werkt samen met de verschillende afdelingen binnen amsterdam&partners aan eenduidige, krachtige en aansprekende content over Metropool Amsterdam. Je onderhoudt contact met internationale pers en ontwikkelt een interessant op maat gemaakt programma voor journalisten, bloggers en instagrammers die Metropool Amsterdam bezoeken. Als stagiair(e) word je gezien als een volwaardig medewerker. Dat geeft je ruimte voor eigen initiatief, creatieve ideeën en krijg je veel verantwoordelijkheid. Daarnaast ondersteun je het team bij het organiseren en monitoren van groepspersreizen, instameets en instatrips. 

Het team bestaat uit 2 personen en we zijn in ieder geval twee dagen gezamenlijk op kantoor.

Wat breng je mee

  • je volgt een relevante opleiding (Marketing, Communicatie, Toerisme);
  • je hebt passie en enige kennis op het gebied van musea, attracties, tentoonstellingen en evenementen in en rondom Amsterdam;
  • je bent enthousiast, nieuwsgierig, zelfstandig en praktisch ingesteld;
  • je bent proactief, creatief en hebt geen ‘negen tot vijf’ mentaliteit;
  • je bent commercieel, stressbestendig, representatief en een echte relatiebouwer;
  • je ambieert het om jezelf persoonlijk te ontwikkelen op het gebied van city marketing;
  • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Onze voorkeur gaat uit naar studenten voor een meeloopstage of werkervaringsstage. Helaas hebben we geen afstudeerstage mogelijkheden.

Wat kun je van ons verwachten

Een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je stage uitvoert. Zo vinden we flexibele werktijden heel belangrijk. Als jong talent zit je bij ons op je plek. We bieden je graag een kans om echt mee te werken en werkervaring op te doen.

Daarnaast bieden wij je:

  • Een stagevergoeding van €375,-;
  • De I amsterdam crew card, waarmee je het toeristisch en cultureel aanbod in Metropool Amsterdam geheel gratis of met korting kan bezoeken;
  • Afwisselende werkzaamheden met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven.

Je hebt veel vrijheid om je eigen werk en werktijden in te delen. Je kunt bij ons bijvoorbeeld je feestdagen omruilen en vanaf huis werken. Natuurlijk zien we je ook graag op ons kantoor aan De Ruijterkade. Dit is op 2 minuten lopen vanaf het CS en met uitzicht op het IJ. Sowieso komen we graag samen tijdens Development Donderdag. Op deze laatste donderdag van de maand staat ontwikkeling centraal. Voor jou als mens, ons team en/of de organisatie. Wat we dan zoal doen? Denk aan een kennissessie, workshop of werken aan werkgeluk.

Meer informatie of direct solliciteren?

Past deze stage bij jou en wil jij jouw talent inzetten om samen onze hoofdstad een nog fijnere plek te maken om te wonen, te werken en te bezoeken? Reageer dan direct op deze vacature met je CV en een korte motivatie of vraag meer informatie door te mailen naar Manon Zondervan via m.zondervan@iamsterdam.com.

Mogen wij ons nog even voorstellen?

amsterdam&partners, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam. We zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen we bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Onze organisatie heeft een hoofdkantoor en de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Ook je tafelvoetbal talent! Creativiteit, enthousiasme, open communicatie, samenwerken, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn voor onze organisatie sleutelwoorden waar onze cultuur op is gebaseerd. Ons kantoor is huiselijk en inspirerend ingericht met uitzicht over het IJ. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.