Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Persreis New Land
Afbeelding van Iohanna Erna Bernhardt

Stage Pers & Social Media - per februari 2025

Ben jij helemaal weg van Amsterdam en omgeving? Zien jouw vrienden jou als dé go-to persoon voor social mediatips? Wil jij actief bijdragen aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Metropool Amsterdam en bouwen aan een betere reputatie en het gidsen van de bewoners en (inter)nationale bezoekers? Dan is een stage op de afdeling Pers & Social Media wellicht iets voor jou!

Wat ga je doen?

Tijdens deze afwisselende stage ben je werkzaam op de afdeling Pers & Social Media en help je bij de uitvoering van diverse projecten op het gebied van cultuur en toerisme. Je werkt samen met de verschillende afdelingen binnen amsterdam&partners aan eenduidige, krachtige en aansprekende content over Metropool Amsterdam. Je onderhoudt contact met internationale pers en ontwikkelt een interessant op maat gemaakt programma voor journalisten, bloggers en instagrammers die Metropool Amsterdam bezoeken.

Daarnaast ga je op pad, soms ook buiten de normale werktijd, naar onze culturele partners, bijvoorbeeld naar een expositie opening of bijzondere theatervoorstellingen en help mee bij het bedenken, maken en delen van content op onze social mediakanalen (Nederlands en Engels).

Als stagiair(e) word je gezien als een volwaardig medewerker. Dat geeft je ruimte voor eigen initiatief, creatieve ideeën en krijg je veel verantwoordelijkheid.

Wat breng je mee

  • Je volgt een relevante opleiding (Marketing, Communicatie, Toerisme, Creative Business); 
  • Je hebt passie en enige kennis op het gebied van musea, attracties, tentoonstellingen en evenementen in en rondom Amsterdam; 
  • Je bent zelfstandig, vindt het leuk om met verschillende projecten bezig te zijn en kunt out-of--the-box denken;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel schrijven als spreken.

Onze voorkeur gaat uit naar studenten voor een meeloopstage of werkervaringsstage. Helaas hebben we geen afstudeerstage mogelijkheden.

Wat kun je van ons verwachten

Een werkgever die veel vrijheid biedt in de uitvoering van jouw stage, waarbij flexibele werktijden centraal staan. Als jong talent zit je bij ons op je plek. We bieden je graag een kans om écht mee te werken en je te ontwikkelen binnen het vakgebied waarin jij je verder wilt verdiepen. Daarnaast bieden wij jou:

  • Een stagevergoeding van €450,-;
  • De I amsterdam crew card, waarmee je het toeristisch en cultureel aanbod in Metropool Amsterdam geheel gratis of met korting kan bezoeken;
  • Afwisselende werkzaamheden met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven.

Het team bestaat uit 7 personen en we zijn in ieder geval 2 dagen gezamenlijk op kantoor aan De Ruijterkade. Dit is op 5 minuten lopen vanaf het CS en met uitzicht op het IJ. Je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk (max 50%) vanuit huis te werken na de inwerkperiode. Ook kun je bij ons je feestdagen omruilen. Sowieso komen we graag samen tijdens Development Donderdag. Op deze laatste donderdag van de maand staat ontwikkeling centraal. Voor jou als mens, ons team en/of de organisatie. Wat we dan zoal doen? Denk aan een kennissessie, workshop of werken aan werkgeluk.

Meer informatie of direct solliciteren?

Past deze stage bij jou en wil jij jouw talent inzetten om samen onze hoofdstad een nog fijnere plek te maken om te wonen, te werken en te bezoeken? Reageer dan direct op deze vacature met je CV en een korte motivatie of vraag meer informatie door te mailen naar Felicia Savelberg via f.savelberg@iamsterdam.com.

Mogen wij ons nog even voorstellen?

amsterdam&partners, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam. We zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen we bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Onze organisatie heeft een hoofdkantoor en de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Ook je tafelvoetbal talent! Creativiteit, enthousiasme, open communicatie, samenwerken, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn voor onze organisatie sleutelwoorden waar onze cultuur op is gebaseerd. Ons kantoor is huiselijk en inspirerend ingericht met uitzicht over het IJ. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.