Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Persreis New Land
Afbeelding van Iohanna Erna Bernhardt

Stage Pers & Influencer Marketing - per september 2023

“Als stagiair Internationale Pers houd je van organiseren en inspireer je media om de verborgen parels van Amsterdam en de regio te bezoeken”

Daarom kies jij voor de stage de internationale persafdeling bij amsterdam&partners. Dat is hoe Manon Zondervan het ziet. Zij is bij onze stichting medewerker Internationale Pers en ziet graag dat jij het persteam versterkt. Hier krijg jij alle ruimte om jezelf te zijn en om jouw organisatietalent en creativiteit  te delen. Manon rekent er ook op dat jij actief op zoek gaat naar manieren om pers te inspireren en dit op de juiste manier te communiceren.

Over amsterdam&partners

De kans is groot dat je amsterdam&partners al kent van het motto I amsterdam. Wij willen dat onze hoofdstad bekendstaat als een fijne plek om te wonen, werken en bezoeken. amsterdam&partners is er voor bewoners, bezoekers en bedrijven.

Mensen informeren over de activiteiten op cultureel gebied en zorgen voor een goede balans tussen de welvaart door de bezoekerseconomie en het welzijn van bewoners. Het zijn twee van de doelen waar wij ons bij amsterdam&partners voor inzetten. Amsterdam en amsterdam&partners is er voor iedereen.

Over de functie

De afdeling Internationale Pers is verantwoordelijk voor het contact met buitenlandse pers, het organiseren van groepspersreizen en het ontwikkelen van op maat gemaakt programma’s voor journalisten, bloggers en instagrammers die de Metropool Amsterdam bezoeken. Het team bestaat uit 2 personen en we zijn in ieder geval twee dagen gezamenlijk op kantoor.

Wat ga je doen?

Het betreft een gevarieerde operationele functie waarbij je de mogelijkheid hebt kennis en ervaring op te doen in de dynamische wereld van pers. Voorbeelden van werkzaamheden zijn o.a.:

 • Het beheren van onze beeldbank;
 • Het meedenken over creatieve manieren om de doelgroep aan te spreken;
 • Het afhandelen van informatieaanvragen;
 • Het onderhouden en beheren van de contacten met pers, partners en influencers;
 • Het organiseren van individuele persreizen voor pers en sociale media;
 • Het beantwoorden van de diverse vragen vanuit pers en sociale media;
 • Ondersteunen van het team bij het organiseren van groepspersreizen, instameets en instatrips.

Over jou

Juist de verschillen maken ons als team beter in wat we doen. We hebben allemaal onze eigen dromen, talenten en achtergronden. We werken hard maar er is altijd ruimte voor plezier en verbinding; tussen de bedrijven door borrelen, X-boxen en puzzelen we erop los.

We zijn benieuwd naar wie jíj bent en wat jij kan. Daarbij is het voor deze vacature van stagiair Internationale Pers belangrijk dat je het volgende meebrengt:

 • Je bent enthousiast, proactief, zelfstandig en stressbestendig;
 • Je kunt overzicht houden;
 • Je hebt kennis van (sociale) media;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent bij voorkeur woonachting in én hebt kennis over Metropool Amsterdam;
 • Je hebt geen ‘negen tot vijf’ mentaliteit.

Over de arbeidsvoorwaarden

Op basis van een dienstverband van 40 uur per week en een stageperiode van 20 weken kun je als stagiair Corporate Communicatie onder andere rekenen op:

 • Een stagevergoeding van €375,-;
 • De I amsterdam crew card, waarmee je het toeristisch en cultureel aanbod in Metropool Amsterdam geheel gratis of met korting kan bezoeken;
 • Afwisselende werkzaamheden met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven.

Je hebt veel vrijheid om je eigen werk en werktijden in te delen. Je kunt bij ons bijvoorbeeld je feestdagen omruilen en vanaf huis werken. Natuurlijk zien we je ook graag op ons kantoor aan De Ruijterkade. Dit is op 2 minuten lopen vanaf het CS en met uitzicht op het IJ. Sowieso komen we graag samen tijdens Development Donderdag. Op deze laatste donderdag van de maand staat ontwikkeling centraal. Voor jou als mens, ons team en/of de organisatie. Wat we dan zoal doen? Denk aan een kennissessie, workshop of werken aan werkgeluk.

Over de toekomst

Wil jij jouw talent inzetten om samen onze hoofdstad een nog fijnere plek te maken om te wonen, te werken en te bezoeken? Reageer dan direct op deze vacature of vraag meer informatie door te mailen naar Manon Zondervan via m.zondervan@iamsterdam.com