Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Two women working at desk
Afbeelding van Unsplash

Stage Sales & Marketing - per juni 2024

Ben je sociaal, commercieel en geïnteresseerd in alles wat Amsterdam te bieden heeft? Lijkt het je leuk om contact te onderhouden met de vele relaties van amsterdam&partners? Grijp dan nu je kans en solliciteer voor deze stageplek!

Over de functie

De stagiair(e) ondersteunt de afdeling Stakeholdermanagement & Sales onder andere bij het onderhouden van contacten met onze partners en het realiseren van de doelstellingen van de accountmanagers  business developers. Er is ruimte voor eigen initiatief en creatieve ideeën t.o.v. interne en externe processen.
We zijn specifiek op zoek naar twee studenten die een meeloopstage zoeken. Stageduur in overleg, bij voorkeur minimaal 5 maanden. Elk jaar starten de stages rond februari en september.

Afdeling de afdeling

Op onze afdeling werken vijf accountmanagers, een business developer, drie account executives en twee stagiaires die samen de volgende doelgroepen beheren: Bedrijven, Cultuur en Overheden. Alle doelgroepen hebben hun eigen stakeholders, relaties en partners waarmee nauw wordt samengewerkt.

Accountmanagers

De accountmanager Toerisme houdt zich bezig met relatiebeheer en sales voor de toeristische partners (hotels, attracties, excursiebedrijven), de retail en horeca. De accountmanager MAC (Metropool Amsterdam Club) onderhoudt de contacten met de netwerkorganisaties van amsterdam&partners. De accountmanagers Cultuur houden zich bezig met relatiebeheer en sales binnen de culturele sector van amsterdam&partners. We bieden stakeholders (denk aan musea, theaters, festival, concerthallen etc.) de mogelijkheid zichzelf te promoten via onze mediakanalen, door middel van media inkoop en partnerships. De accountmanager Overheden houdt zich bezig met het opstellen en uitvoering van diverse regionale projecten en het onderhouden van contacten met de vele partners in de Metropool Amsterdam, zoals overheden, promotieorganisaties en bedrijfsleven. De accountmanagers worden ondersteund in hun werkzaamheden door de account executives. Zij zijn de schakel tussen onze partners en de collega’s en zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. De account executives assisteren de accountmanagers met de opvolging van afspraken met de key-accounts en bedienen zelf kleinere klanten.

Werkzaamheden

Als stagiair ben je onder andere een belangrijke schakel tussen onze partners en onze organisatie. Samen met de account executives ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen vanuit de sector per email en telefoon. Partners en relaties pro-actief benaderen met door jouzelf op maat gemaakte voorstellen m.b.t. media inkoop is ook een van je hoofdtaken. Daarnaast zorg je er samen met de Uitmail redactie voor dat de digitale nieuwsbrief iedere donderdag verstuurd kan worden met de juiste content. Tot slot lever je ook regelmatig een bijdrage aan de organisatie van onze netwerkevents. Kortom, een heel gevarieerde stage. Aan het eind van je stage heb je een goed inzicht in het reilen en zeilen van de afdeling en ben je in staat de functie van de account executives uit te voeren. 

Functievereisten

  • je bent een student die een relevante HBO/WO opleiding volgt (marketing, toerisme, vrije tijd, communicatie, cultuur, planologie en/of commerciële economie);
  • je hebt interesse in marketing/sales en relatiebeheer;
  • je bent nauwkeurig, flexibel en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • je hebt commercieel inzicht en overtuigingskracht;
  • je hebt kennis en interesse in Amsterdam (musea, horeca, festivals, attracties en theaters);
  • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam of omgeving.

Wat kun je va ons verwachten?

Een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je stage uitvoert. Zo vinden we flexibele werktijden heel belangrijk. Als jong talent zit je bij ons op je plek. We bieden je graag een kans om echt mee te werken en werkervaring op te doen.

amsterdam&partners biedt een fulltime stage. Je ontvangt een stagevergoeding van € 450,- bruto per maand op basis van 38 uur. Als stagiair krijg je de I amsterdam Crew Card waarmee je het toeristisch en cultureel aanbod in Metropool Amsterdam geheel gratis of met korting kan bezoeken. Tot slot krijg je als stagiaire op onze afdeling de kans om veel leuke evenementen van onze partners te bezoeken in en rondom Amsterdam wanneer dit weer is toegestaan door de overheid.

Interesse?

Heb jij zin in deze afwisselende en uitdagende stage? Stuur dan een mail met je CV en motivatiebrief naar partner@iamsterdam.com. Voor functie specifieke informatie kun je ook contact met ons opnemen via partner@iamsterdam.com of 020-7026180.

Mogen wij ons nog even voorstellen?

amsterdam&partners, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam. We zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen we bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Onze organisatie heeft een hoofdkantoor en de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Ook je tafelvoetbal talent! Creativiteit, enthousiasme, open communicatie, samenwerken, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn voor onze organisatie sleutelwoorden waar onze cultuur op is gebaseerd. Ons kantoor is huiselijk en inspirerend ingericht met uitzicht over het IJ. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.