Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Close up of hand moving mouse next to laptop on desk.
Afbeelding van Lex Photography via Pexels

Stage I amsterdam social webcare - per september 2024

Voel jij je helemaal thuis in de wereld van social media? Heb je gastvrijheid hoog in het vaandel staan en lijkt het je leuk om het online visitekaartje te zijn voor de Metropool Amsterdam en bezoekers te gidsen in de veelzijdigheid van aanbod in de Metropool? Kom dan bij ons stage lopen in het social webcare team!

Wat  ga je doen?

Als stagiair social webcare, ondersteun je het team op het kantoor van amsterdam&partners. Bij jouw werkzaamheden kun je denken aan het beantwoorden van klantmails, het beantwoorden van berichten op social media of het voeren van live chat gesprekken via onze website. Daarnaast mag je meedenken in het team om ervoor te zorgen dat we Metropool bewoners en bezoekers nog beter van dienst kunnen zijn.

Het social webcare team is een klein team binnen amsterdam&partners, wat betekent dat je tijdens je stage een volwaardig onderdeel zult uitmaken van het team. Je werkt daarnaast zowel veel samen met collega’s op de fysieke locaties als op kantoor. Webcare bij amsterdam&partners is een combinatie van community management op social media en klantenservice voor onze producten zoals de City Card. Onze werkzaamheden zijn onder andere:

 • Beantwoorden van mails (o.a. van I amsterdam City Card klanten).
 • Live chat op de I amsterdam website.
 • Community management op onze social media pagina’s Uit in Amsterdam en I amsterdam.
 • Beantwoorden van reviews.

Tijdens je stage ga je aan de slag met deze werkzaamheden, en denk je mee over de manieren waarop wij onze online aanwezigheid nog verder kunnen vergroten en versterken.

Wat breng je mee?

 • Je volgt een opleiding in de richting van toerisme of communicatie.
 • Je bent op de hoogte van alles op het gebied van evenementen, festivals, musea, tentoonstellingen, shopping etc. in en rondom Amsterdam.
 • Je kunt goed zelfstandig aan de slag.
 • Je bent thuis in de wereld van social media.
 • Je bent representatief, enthousiast, gastgericht en commercieel.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel verbaal als schriftelijk. De Spaanse, Duitse of Franse taal kan je door deze stage goed bijspijkeren.
 • Werken in het toerisme vraagt flexibiliteit. Je bent daarom ook beschikbaar in weekenden en op feestdagen. Uiteraard compenseer je deze dagen elders in de week.
 • Je woont in of rondom Amsterdam.

Wat kun je van ons verwachten?

Een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je stage uitvoert. Zo vinden we flexibele werktijden heel belangrijk. Als jong talent zit je bij ons op je plek. We bieden je graag een kans om echt mee te werken en werkervaring op te doen. Wil jij ook je bijdrage leveren aan de promotie van onze mooie regio? Dan pas je bij ons! 

Daarnaast bieden wij je:

 • De I amsterdam crew card, waarmee jij gratis of met korting toegang krijgt tot bijna alle Amsterdamse musea en attracties
 • Een stagevergoeding van €450,- op basis van een fulltime stageweek (38 uur)

Meer informatie of direct solliciteren?

Past deze stage bij jou? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar l.hilgersom@iamsterdam.com. Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met Liza Hilgersom via: l.hilgersom@iamsterdam.com

Mogen wij ons nog even voorstellen?

amsterdam&partners, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam. We zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen we bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Onze organisatie heeft een hoofdkantoor en de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Ook je tafelvoetbal talent! Creativiteit, enthousiasme, open communicatie, samenwerken, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn voor onze organisatie sleutelwoorden waar onze cultuur op is gebaseerd. Ons kantoor is huiselijk en inspirerend ingericht met uitzicht over het IJ. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.