Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Oma Ietje's Birthday Bash
Afbeelding van Bas Uterwijk

De beste terrassen in Zuidoost

Op zoek naar leuke terrassen om neer te ploffen op de warme dagen? In Zuidoost zijn er opties genoeg, van een proeflokaal tot kleurrijke gebouwen maar vooral veel verfrissende drankjes en heerlijke hapjes. Bekijk hier onze favoriete terrassen in Zuidoost.

Oma Ietje

Oma Ietje is een plek waar iedereen zich op z’n gemak voelt en er altijd wat lekkers te eten en drinken is. Dit creatieve terras nodigt iedereen uit om plaats ter nemen. Op het menukaart vind je gerechten van over de hele wereld met vele vegetarische en veganistische opties.

Brouwerij Kleiburg (De Proefzaak)

De Proefzaak is het proeflokaal van brouwerij Kleiburg. Het is daarom ook niet geheel toevallig dat bier hier centraal staat. Brouwerij Kleiburg maakt écht kloosterbier, verbonden aan het Kleiklooster in Zuidoost. Op het groene terras kun je heerlijk genieten van het bier, met uitzicht op de bierketels.

The Traveller Zuidoost

De culinaire reis van The Traveller begint in het groene hart van het Cumulus Park in het innovatiedistrict van Zuidoost. Gevestigd op een unieke locatie met veel licht, een kleurrijke inrichting en vooral een groot terras is het hier goed toeven.

Miss Scarlett

Onder de gekleurde blokken van het Our Domain-gebouw naast station Holendrecht, vind je het terras van Miss Scarlett. Neem plaats voor enen verfrissend drankje en neem ook zeker een kijkje op de uitgebreide menukaart met vele Mediterrane gerechten en hapjes om je terrasbeleving compleet te maken.

JinSo

Afbeelding van Koen Smilde Photography

Midden op de ArenA Boulevard staat een groot glazen gebouw. In dit gebouw zit JinSo. Om een deel van het gebouw heen loopt een terras, waardoor je vrijwel altijd in de zon kunt zitten. Door de Aziatisch georiënteerde keuken kun je genieten van heerlijke Vietnamese loempia's of een uitgebreid diner, maar ze serveren ook met liefde een portie bitterballen.

  • JinSo | Johan Cruijff Boulevard 155

ichi-E

Vlak naast Jinso zit je in de zomermaanden ook goed op het terras van ichi-E. Hier kun je naast een drankje doen ook kiezen voor een snelle lunch of uitgebreid diner volledig geïnspireerd door de Japanse keuken.

  • ichi-E | Johan Cruijff Boulevard 175