Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Singer Joya Mooi
Afbeelding van Laila Cohen

Joya Mooi

Ontdek de gamechangers en baanbrekers van de stad in toneel, fotografie, muziek of schilderkunst. Deze maand geeft zangeres Joya Mooi een kijkje in haar schrijfproces en vertelt ze hoe ze in Amsterdam kan zijn wie ze wil zijn.

Podcast

Beluister de podcast hieronder:

Joya Mooi

Joya Mooi is een Amsterdamse zangeres met een brede muzikale achtergrond. Ze studeerde als jazz-zangeres af maar niet alleen jazz hoor je terug in haar muziek. Ook hiphop, r&b en invloeden van haar Zuid-Afrikaanse roots hoor je terug.

Ze laat zich graag inspireren door musea maar haalt ook thuis veel inspiratie op. Gewoon in haar huis in Amsterdam West. Daar schrijft ze, afgewisseld met de studio, nieuwe muziek. Soms pakt ze zelf ’s nachts nog haar microfoon om opnames te maken.

Joya schrijft veel autobiografische muziek. In de podcast vertelt ze onder andere over het proces, en het verlies van haar broer. Zo vertelt ze dat het schrijven haar manier is om met het leven om te gaan. In deze moeilijke periode in haar leven schreef ze puur om haar hoofd koel te houden, maar uit deze verschrikkelijke situatie ontstond haar derde prachtige album: The Waiting Room.

Joya noemt zichzelf een mix van twee kleuren en twee werelden. Haar vader is Zuid-Afrikaans en zelf groeide ze op in Deventer. Met haar album The Ease of Others, die onder andere gaat over het thuis voelen op 2 plekken, onderzoekt ze haar Zuid-Afrikaanse roots.

Cultuurmakers: Joya Mooi | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Ondanks dat Joya de afgelopen tijd niet heeft kunnen optreden heeft ze niet stilgezeten. Onlangs bracht ze het nummer Hold You Tight uit.

3 juli kunnen we weer nieuwe muziek van haar verwachten. Dan zal ze het nummer Bitter Parts uitbrengen. Een nummer over het onder ogen komen van je eigen imperfecties.

Houd de website van Joya in de gaten als je op de hoogte wil blijven van haar muziek en als je wilt weten wanneer ze weer gaat optreden.

Foto: Laila Cohen

Podcast: Babette Rijkhoff

Video: Mals Media