Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musician Thijs Boontjes
Afbeelding van Laila Cohen

Thijs Boontjes

Ontdek de gamechangers en baanbrekers van de stad in toneel, fotografie, muziek en schilderkunst. Deze maand vertelt muzikant Thijs Boontjes vanaf zijn bank voor een goud en donkerblauw behang over het ontstaan van een nieuw nummer in deze tijd van quarantaine.

Thijs Boontjes

Thijs Boontjes is muzikant en timmert flink aan de weg met zijn Dans- en Showorkest. Ze maken Nederlandstalige muziek die het midden houdt tussen Rock en het Levenslied.

Niet zo lang geleden werd hij door de ochtendshow van 3FM benaderd met de vraag of hij een festivalhit uit hun ‘Festival Top 999’ wilde coveren. Nadat ze Deze nacht - een vertaling van All Night Long van Lionel Richie - op de radio speelden, is het nummer ontploft. Ze hebben alle zeilen bijgezet om een extra audioversie en een videoclip op te nemen in het Rijksmuseum. “Na het nummer zag ik elke dag een nieuwe festivalboeking binnenkomen, totdat alles werd gecanceld.”

Vanuit Radio 1 kreeg Thijs de vraag een nummer te schrijven over deze quarantaine tijd. Een deel van de tekst zat al een tijdje in zijn hoofd. Het gevoel van binnen zitten en de verjaardag van zijn moeder brachten hem op het idee om het lied uit te brengen: Thermopane. Hij verkondigt de oplossing voor een groeiend groot probleem te hebben gevonden “Zoenen kan gewoon, míts gescheiden door wat THERMOPANE. Op veler verzoek nu toch maar uitgebracht en vanaf heden dus overal te streamen. Een pleister op jullie thuisblijfwonden.”

Cultuurmakers: Thijs Boontjes

Video thumbnail

Benieuwd hoe deze quarantaineklassieker van Thijs klinkt? Dat hoor je in de 'Radio 1 Lockdown Sessions'.

Ontdek meer muziek van Thijs Boontjes via Spotify en haal hem en zijn Dans- en Showorkest je huiskamer binnen.

Foto: Laila Cohen
Video: Mals Media