Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

Ruby Emma Hotel & Bar

Ruby Emma Amsterdam ligt aan de Amstel en is gevestigd in het duurzaamste gebouw van Nederland met een LEED Platinum certificering. Het biedt 291 slaapkamers in 6 categorieën, vergaderzalen, een conferentiezaal, een bar en twee restaurants. Dit hotel ligt op 5 minuten (3 metrostations) van het hart van de stad en op 15 minuten van Amsterdam Centraal Station.

Ruby Emma & Ruby Luuk

A real bright spark in Amsterdam

Ruby Emma ligt aan een meander in de Amstel en is ons groenste hotel tot nu toe. Van de thermische aquifer die ons warme water opslaat tot de slimme gevel die reageert op de elementen om het gebouw te verwarmen en te koelen, groene energie stroomt door Emma's aderen.

In de bar vind je door wind aangedreven gadgets en met de hand opgewonden machines, naast een smakelijk menu met kenmerkende cocktails en lokale drankjes. Kom langs voor een drankje met vrienden of neem plaats op een van onze livemuziekavonden. Als het tijd is om naar bed te gaan, is elke kamer een oase van Lean Luxury rust, zorgvuldig ontworpen om je te helpen je energie terug te krijgen na een drukke dag.

Emma ligt op 15 minuten met de metro vanaf Amsterdam Centraal, maar de beste manier om je te verplaatsen is op twee wielen. Verken de trendy De Pijp om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien.

Duurzaamheid ontmoet energie

Ruby Emma is geïnspireerd door eeuwenoude zeilers die hun zeilen overstag lieten gaan en de wind gebruikten in de scherpe bochten van de Amstel, en draait helemaal om het gebruik van de kracht van de natuur. Van met de hand opgewonden apparaten tot door pedalen aangedreven gadgets, de bar bruist van de alternatieve energie. En wat stijl betreft, hebben we ons laten inspireren door de jaren 60, toen windenergie weer opkwam in Amsterdam. Mid-century modern en tweedehands meubels in heldere, frisse tinten laten natuurlijke materialen en de schoonheid van hergebruik en recycling zien.

Vergaderingen & werkplekken

Heb je een bureau nodig voor een dag, een stijlvolle plek om een klant te ontmoeten of een ruimte om met je team op te zetten? Ga dan naar Ruby Luuk, onze prachtige werkruimte binnen Ruby Emma. Hier vind je hot desks, co-working tafels en vergaderruimtes die van alle gemakken zijn voorzien. Plus een fantastisch uitzicht over de stad en onbeperkt barista koffie en thee. Het is allemaal, maar een liftritje vanaf je kamer, en Ruby Emma gasten krijgen ook nog eens een dagpas met korting.