Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Mauritshuis

In een majestueus zeventiende-eeuws huis in het hart van de stad Den Haag bevindt zich de wereldberoemde collectie met topstukken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter.

Hollandse en Vlaamse meesters

Het Mauritshuis in Den Haag is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. 

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben een vaste plaats in de intieme zalen van het voormalige woonhuis van Johan Maurits, graaf van Nassau-Siegen. Huishoudens van Jan Steen, landschappen van Van Ruisdael, bloemstillevens en portretten van Rubens en Frans Hals geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Naast de vaste collectie organiseert het Mauritshuis bijzondere, tijdelijke tentoonstellingen in de tentoonstellingszaal in de Royal Dutch Shell Vleugel. Voor bezoekers ontwikkelt het museum een divers programma om je te kunnen verdiepen in de schilderijen: van een gratis multimediatour tot rondleidingen, van lezingen tot workshops. Bezoekers zijn van harte welkom in de Brasserie voor een kop koffie en kunnen inkopen doen in de Museumshop.

Galerij Prins Willem V

Tickets voor het Mauritshuis bieden ook toegang tot Galerij Prins Willem V. Galerij Prins Willem V is het verborgen juweel van Den Haag. Het is de eerste openbaar toegankelijke kunstcollectie van Nederland. Prins Willem V van Oranje-Nassau liet de zaal in 1774 bouwen om er zijn indrukwekkende schilderijenverzameling tentoon te stellen. De wanden hangen er bomvol, zodat de rijkdom van zijn verzameling goed te zien is.