Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Electrische Museumtramlijn Amsterdam

De Electrische Museumtramlijn doet het verleden herleven met een unieke collectie historische trams. De trams zijn gerestaureerd en je kunt er echt in meerijden zowel in het Centrum van Amsterdam als op de historische Haarlemmermeerspoorlijn.

Route

De Electrische Museumtramlijn draait 100% op enthousiaste vrijwilligers en is een fantastische plek om historische trams te bekijken die in al hun glorie hersteld zijn. In de lente en zomer rijden de oude trams van het Haarlemmermeerstation naar Amstelveen en terug. Langs de 7 kilometer lange route zijn diverse haltes waar je uit kunt stappen.

In de zomer kan je de trams ook vinden op de Dam in Amsterdam alwaar zijn een prachtige rondrit bieden langs de meeste bezienswaardigheden. Deze ritten worden in het zomerseizoen veelal op Zaterdag en/of zondag gereden. Kijk op de website voor de data, tijden en route.

Het tramseizoen start jaarlijks rond het paasweekend. Vervolgens rijden de trams elke zondag tussen 11.00 en 17.00 uur, tot en met de laatste zondag van oktober.

Te huur

De historische trams zijn ook te huur voor evenementen zoals trouwerijen, bedrijfsborrels en familiefeesten. De trams zijn zowel in Amsterdam als Amstelveen ook officiële trouwlocaties. Kijk voor meer informatie en mogelijkheden op de website.