Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

Qbic Hotel WTC Amsterdam

Gevestigd in het World Trade Center (WTC) in Amsterdam Zuid, is Qbic de ideale ontmoetingsplek voor zowel de zakelijke reizigers als toeristen, die Amsterdam bezoeken.

Kamers en faciliteiten

Kenmerkend aan Qbic Hotel WTC Amsterdam is de Qbi; een slimme alles-in-een unit waarin bed, badkamer en bureau geïntegreerd zijn. Ooit bedacht als oplossing voor leegstaande kantoorpanden. De 84 kamers hebben drie verschillende kamertypes: No View, Basic, Basic Urban, Large en Family. Qbic Hotel WTC Amsterdam beschikt over een lobby met ontbijtruimte en werkplekken. Alle kamers zijn uitgerust met kluis, flatscreen-tv en alles-in-een Qbi met king-size bed en badkamer met inloopdouche.

Duurzaam hotel

Bij de ontwikkeling van het hotel is duurzaamheid het startpunt geweest. Om een oplossing te vinden voor de leegstand van kantoorpanden is het idee voor de Qbi ontstaan: een unit waarin alles dat je nodig hebt voor een hotelkamer in elkaar zit zodat je die eenvoudig in een kamer kunt plaatsen. Sinds 2007 is een deel van het World Trade Center (WTC) door middel van de Qbi, omgetoverd tot designhotel.

Centraal gelegen

Het hotel ligt op de Zuidas in Amsterdam, het financiële kwartier en zakengebied van Amsterdam, om de hoek van Station Zuid, op loopafstand van de RAI Congrescentrum. Amsterdam Schiphol ligt op 6 minuten afstand met de trein, het centrum ligt op 10 minuten afstand met de metro.