Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Imagine Film Festival

Imagine Film Festival keert in het najaar van 2023 terug met een nieuw programma. Met een festivalperiode van eind oktober tot en met begin november sluit het festival beter aan bij de internationale kalender van ‘fantastische films’ waardoor de organisatie verwacht in het najaar een sterker en actueler programma aan te kunnen bieden. Met twee nieuwe festivallocaties in Amsterdam, LAB111 en De FilmHallen, kon het festival in 2022 van twee naar vier zalen uitbreiden. LET OP: Genoemde data voor 2023 zijn onder voorbehoud.

Imagine Film Festival

Locatie
De Filmhallen
Hannie Dankbaarpassage 12
1053 RT Amsterdam

Things to Come Nature Strikes Back

Met het jaarlijks terugkerende wetenschapsprogramma Things to Come wordt vanuit de verbeelding naar de maatschappij van nu en de toekomst gekeken. Tijdens deze editie van het festival is het hoofdthema: Nature Strikes Back! (Klimaat)wetenschappers, futurologen en filmmakers leggen in dit programma de rampenscenario’s uit de eco-horror en cli-fi (climate fiction) naast het angstaanjagend veranderende klimaat in onze werkelijkheid. Hierbij gaat het niet alleen om hoe realistisch die scenario’s eigenlijk zijn: juist sciencefiction leent zich ervoor om de verbeelding te gebruiken en alternatieve toekomstscenario’s te schetsen. Voor dit programma werkt Imagine samen met o.a. het tijdschrift New Scientist en SPUI 25.

Imagine Expanded: film, games en VR

Imagine Expanded laten fantastische verhalen en werelden de verschillende platforms, film, games en VR samenvloeien. Level Up is een showcase met voor het publiek speelbare demo’s van de nieuwste onafhankelijk geproduceerde Nederlandse en Vlaamse games. Hierbij zijn, naast de makers, diverse (inter)nationale gasten aanwezig. Ook reiken we dit jaar weer de Imagine VR-award voor de beste VR-ervaring uit de internationale competitie uit. Bekijk de website van Imagine Film Festival voor meer informatie.

Volg het festival op social media zoals Facebook en Instagram.

Imagine Film Festival

Locatie
De Filmhallen
Hannie Dankbaarpassage 12
1053 RT Amsterdam