Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige Ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Hier kun je zeven dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan een van de exposities of proeverijen, of kom vergaderen of brainstormen met ontbijt, lunch, borrel of diner in één van de authentieke kamers of in de tuin.

Buurderij Amstelkwartier

Boeren & Buren is een internationaal marktconcept gestart om lokale producten makkelijk en dichtbij mensen te brengen. Doordat je online de bestelling doorgeeft heb je gegarandeerd vers voedsel waarbij overschotten worden tegengegaan. Lokale ondernemers bezorgen elke week hun producten op een vaste plek in de buurt: zuivel, brood, vlees, groente en fruit worden door klanten bij de ‘Buurderij’ opgehaald.

Het initiatief komt vanuit de buurt en heeft het doel iedereen te voorzien van lekkere, lokale en verse producten. Maar ook om de landbouw van de toekomst te helpen ontwikkelen en ondersteunen. Consumenten, boeren en ambachtelijke producenten werken mee aan de opkomst van een productie- en distributiesysteem dat menselijker, meer ecologisch en eerlijker is.

Boodschappen doen bij Buurderij Amstelkwartier

Een kleine greep hieruit:

Kaasboerderij Geingenoegen: ambachtelijk gemaakte boerenkaas en yoghurt van hun 25 koeien die in de zomer lekker buiten lopen in de weides bij Abcoude. Meer weten bezoek de website van Geingenoegen.

Het Groene Kader: werkt met de seizoenen en door het met aandacht zaaien, planten, verzorgen en oogsten produceren zij biologisch dynamische groente. Deze manier van werken wordt ook als therapie/arbeidsre-integratie ingezet. Meer weten bezoek de website van het Groene Kader.

Bakkerij Iambe: het biologisch brood wordt in de eigen bakkerij in de Pijp gebakken op een stenen vloer en het zuurdesembrood wordt gemaakt van eigen moederdeeg. Deze vruchtbare werkplek is er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bezoek de website voor meer informatie.

Hortensius Imkerij: lekkere honing, goed voor het bevorderen van de biodiversiteit! Bezoek de website van Hortensius Imkerij voor meer informatie. 

KEK! Bier: Voor speciale, ambachtelijk gebrouwen bieren uit Ouderkerk aan de Amstel. Ga voor meer informatie over Kek!Bier naar de website.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Thuis aan de Amstel een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie