Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Restaurant Elixer

Restaurant Elixer is verhuisd van de Bijlmer naar Amsterdam Oost. Het interieur van restaurant Elixer is gemaakt van hergebruikte materialen en meubels, de ingrediënten komen deels uit de eigen Voorbeeldige Voedseltuin. Een deel van de winst wordt gebruikt voor duurzaam ondernemen en culturele buurtprojecten.

Circulair en sociaal kruispunt

Behalve heerlijk lunchen, borrelen en dineren kun je bij Elixer ook deelnemen aan kooksessies en een ruilmarkt en je kunt meehelpen in de tuin.

Elixer is een circulair en sociaal kruispunt in de Bijlmer. Het doel is om gezond eten, duurzaamheid en circulaire ideeën toegankelijk, aantrekkelijk en haalbaar te maken; voor én met de buurt. Winst en opbrengsten worden ingezet in ten behoeve van educatieve samenwerkingen, buurtprojecten en groene initiatieven.

Alles wordt benut op een duurzame manier: van groenten uit de voedseltuin en kliekjes in de keuken tot afval en water. Het opgeknapte meubilair is veelal gedoneerd of via marktplaats voor weinig op de kop getikt. Elixer initieert ruilhandel met spullen, maar ook met groente-overschotten tegen de waarde van Elixer-munten of dagprijs, tijd of kennis. 

Let op: de keuken sluit om 21:30.