Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Cafés en bars

Paulaner Biergarten Amsterdam

Het Noorderlicht-team presenteert in de zomer van 2023 Paulaner Biergarten Amsterdam: de bekende picknicktafels aan het water, vers weissbier en een uitgebreid cultureel programma. De biergarten verwelkomt deze zomer ook het Over het IJ Festival en het Grachtenfestival. De Paulaner Biergarten Amsterdam is zes dagen per week van 12.00 uur tot ‘s avonds laat geopend (dinsdag gesloten). Keuken is geopend tot 21:00 uur.

Naar een nieuw Noorderlicht in 2025

Het café-restaurant Noorderlicht is vanwege vernieuwbouw van het café-restaurant tijdelijk weg van de NDSM-Werf. 

Toen café Noorderlicht 17 jaar geleden startte op de NDSM-werf was er niets: geen pont, geen woontorens en geen festivals. Met oog voor duurzaamheid, cultuur en de sociale omgeving groeide Noorderlicht uit tot een van Amsterdam's meest geliefde culturele cafés. Het oorspronkelijk tijdelijke café groeide uit zijn voegen met 275.000 gasten in 2019 en was genoodzaakt te vernieuwen om onder andere de grond te saneren. De herkenbare ronde loods is gesloopt en zal worden vervangen door een nieuwe permanente loods met een restaurant en onder andere een klaslokaal waar jongeren kunnen leren koken. Voorjaar 2025 hoopt het vernieuwde Noorderlicht zijn deuren te openen.

Paulaner Biergarten Amsterdam

In de geest van culturele en culinaire huiskamer Noorderlicht kwam het Noorderlicht-team uit bij de biergarten-opzet: laagdrempelig, waar gasten kunnen aanschuiven bij elkaar met ruimte voor ontmoeting en cultuur. In samenwerking met de Duitse bierbrouwer kunnen Amsterdammers de komende twee jaar terecht bij de Paulaner Biergarten Amsterdam. Naast bier biedt de biertuin ook snacks en eenvoudige gerechten. Bij het hele menu staat duurzaamheid hoog in het vaandel, met bijvoorbeeld een vegan burger en de Noordzee burger, exclusief op basis van bijvangst-vis