Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Tulip Experience Amsterdam

Met de Tulip Experience Amsterdam informeren we bezoekers over het harde werk van de bollenkweker én bieden we de mogelijkheid om geweldige foto's te maken, zonder de kostbare productievelden in de Bollenstreek te beschadigen.

Showtuin, museum en indoor plukkerij

Het toenemende toerisme in de Bollenstreek en de huidige ‘selfiecultuur’ hebben de afgelopen jaren zijn weerslag gehad op de kwetsbare bollenvelden.

Bezoekers aan de streek dwalen vaak zorgeloos door de velden, op zoek naar het mooiste plaatje. Zij zijn zich vaak onbewust van het feit dat de velden voor productie bedoeld zijn en dat kwekers hun tulpen hier telen voor bol productie. De velden worden vernield wanneer er over paden wordt gesprongen, of zelfs dwars door de velden wordt gelopen!

Bij Tulip Experience Amsterdam worden bezoekers geïnformeerd en krijgen ze de mogelijkheid om het perfecte plaatje te schieten zonder daarmee de kostbare velden te beschadigen. De speciaal aangelegde selfie-/showtuin biedt eindeloze mogelijkheden om prachtige foto’s te schieten tussen honderdduizenden tulpen of vanaf één van de bijzondere fotopunten.

Doel is om kennis over de tulpenteelt te delen in de vorm van een unieke belevenis.