Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

24 uur West route: Muziek

Van rock en pop tot jazz en soul: als je van muziek en dansen houdt, heb je tijdens 24 uur West een vol programma. Deze route helpt je op weg.

Marijn Ruhaak
Freelance redacteur. Duikt graag in de wereld van kunst, cultuur en entertainment en volgt nieuwe ontwikkelingen in de stad op de voet.
  • Startpunt: Podium Mozaïek

Aan de muzikale wandel (10:30 - 12:00)

Start de dag met een muzikale wandeling door het stadsdeel. Tijdens het Waanzinnig West Wandelconcert hoor je onderweg de verhalen van verschillende livemuzikanten, spoken word-artiesten en zangers die onderweg optreden. Kom je met de fiets? Hou er dan rekening mee dat de wandeling in het Erasmuspark eindigt, hier kun je gelijk aanschuiven bij de volgende activiteit.

Reistijd: geen

Livemuziek onder de bomen (13:00 - 16:00)

Tijdens 24 uur West wordt het gezellige parkcafé Terrasmus omgetoverd tot een heus muziekparadijs. Luister naar singer-songwriter Bart Voncken en de allrounders Talking’Frames. Reken op een breed repertoire, van gipsy-jazz en Disneyhits tot de klassiekers van Johnny Cash. Ook op het programma: de superswingende Cubaanse salsa van het Latin-sextet Las Chicas del Barrio. Meld je op tijd aan, want vol is vol.

Reistijd: 21 minuten fietsen of 60 minuten lopen naar Danzigerbocht 29 

Lokale livemuziek (16:20 - 17:00)

Amsterdam kent een levendige livemuziekcultuur. WE LIVE 4 LIVE brengt je het beste uit de lokale scene bij Toekomstmuziek. Verwacht een combinatie van verschillende muziekgenres van rock en indie tot jazz en soul en alles ertussenin. Er is ook een lokale kunstmarkt, een kledingruil en streetfood. Kom je vroeg? Dan kun je aanhaken bij de openbare jamsessie.  

Reistijd: 8 minuten fietsen of 26 minuten lopen naar De Wittenstraat 100 

Grenzeloos improviseren (17:10 - 18:00)

Maak je op voor een grenzeloos improvisatiespektakel. Uiteenlopende artiesten die al vaker in Zaal 100 hun muzikale grenzen verlegden staan hier op het podium met hun eigen muziek, van jazz tot hiphop en van blues en rock tot wereldmuziek. Tijdens 24 uur West krijgen ze alle vrijheid om te reageren op elkaars klanken en samen een muzikaal kunstwerk neer te zetten.  

Reistijd: 10 minuten fietsen of 35 minuten lopen naar Witte de Withstraat 144H 

Somethin' Else bij Chez Atelier (18:10 - 20:50)

Afbeelding van Lejo Duijvestijn

In Chez Atelier opent kunstenaar Bert Wouters de deuren van zijn atelier en galerie. Hij is een meester in het oppoetsen en schilderen van verwaarloosde instrumenten. Vandaag exposeert hij zijn bijzondere lampen gemaakt van oude drumstellen. Daarnaast kun je ook zijn schilderijen bewonderen. De hele dag zijn er jazzy tunes te horen en om 21.00 uur is er een live jazzconcert.  

Reistijd: 3 minuten fietsen of 9 minuten lopen naar Cabralstraat 1 

Een avond vol crossovers (21:00 - 22:00)

Na afloop van de buurtmaaltijd in festivalhart MidWest geeft ‘local hero’ Ties Mellema een concert met Barry Jurjus als duo PEAX. Het saxofoon- en elektronische muziekduo mixt minimal music met opzwepende dance, Afrikaanse ritmes, Latijnse klanken en drum and bass.

Reistijd: 6 minuten fietsen of 22 minuten lopen naar Hannie Dankbaarpassage 10 

Kom dansen tussen de boeken

In een bibliotheek moet je stil zijn toch? Tijdens 24 uur West niet. Gary Feingold tovert OBA De Hallen om tot een muzikaal danstheater. Feingold is eigenaar van Café Belcampo én oud-danser bij toonaangevende gezelschappen. Voor een dansspektakel ben je bij hem dus aan het goede adres. Met live jazzmuziek is dit de perfecte aftrap voor een lange dansavond.  

Reistijd: 5 minuten fietsen of 12 minuten lopen naar Postjesweg 1  

Club Night (23:05 - 06:00)

Laat de nacht maar beginnen. Tijdens de 24 uur West Club Night kun je je tot in de vroege ochtend tonen uitleven. Bij Radio Radio, op het iconische Westergas-terrein, verzorgen Boris Acket & Lumis Instruments de deuntjes. Kom je voor middernacht en behoor je tot de eerste 100 bezoekers? Dan is de toegang op vertoon van de 24 uur West-flyer gratis. 

Meer inspiratie nodig?

Marijn Ruhaak
Freelance redacteur. Duikt graag in de wereld van kunst, cultuur en entertainment en volgt nieuwe ontwikkelingen in de stad op de voet.