Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

24 uur West route: Kids

Of er ook voor kinderen wat te doen is tijdens 24 uur West? Zeker weten! Reken op een bomvol programma met talloze activiteiten. Volg deze kant-en-klare route voor een dag vol plezier, hutten bouwen, tekenen en voetballen.

Marijn Ruhaak
Freelance redacteur. Duikt graag in de wereld van kunst, cultuur en entertainment en volgt nieuwe ontwikkelingen in de stad op de voet.
  • Startpunt: Vondelkerk

Magische voorleessessie met de VoorleesExpress (10:00-11:00)

Begin de dag met een voorleesmoment in de sprookjesachtige Vondelkerk. Luister naar Najat Kaddour die voorleest uit haar boek Dahlia’s tovergrootoma, vol verre landen en magische dromen. Daarna steken de kleintjes zelf de handen uit de mouwen tijdens een creatieve activiteit, waar je wel even voor moet aanmelden.  

Reistijd: 15 minuten fietsen of 44 minuten lopen naar Pazzanistraat 15  

Ga mee op Krakeltoer (11:20 - 12:00)

Op het podium van Theater De Krakeling valt het hele jaar door van alles te zien. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal achter de schermen? Tijdens 24 uur West volg je met de hele familie de Krakeltoer. Ontdek de geheime hoekjes in het jeugdtheater of bezoek de foto-expositie met portretten van jonge Krakelingbezoekers. Let op, voor dit evenement moet je je vooraf aanmelden.  

Reistijd: 9 minuten fietsen of 25 minuten lopen naar Haarlemmerweg 645A 

Tekenen tussen de planten en speeltoestellen (12:15 - 13:00)

Wat is er nu leuker dan een speeltuin waar niet alleen gespeeld kan worden, maar waar de kids ook lekker met potloden en stiften aan de slag mogen? In de speeltuin van De Gibraltar kan dat vandaag. Tekenmateriaal is aanwezig.  

Reistijd: 8 minuten fietsen of 29 minuten lopen naar Van Hallstraat 615 

3D-monsters ontwerpen en animeren (13:10 - 14:10)

De digitale wereld is er een van wegdromen bij de magische werelden van Pixar-films en Fortnite spelen. Vandaag leren de jongsten hoe ze zelf een 3D-monster of digitale droomwereld maken. Achter de computerschermen van de OBA is er alle ruimte voor fantasie.  

Reistijd: 10 minuten fietsen of 32 minuten lopen naar Hertspieghelweg 55 

Bouw een troon voor buurtkinderen (14:20 - 15:00)

Operatie Periscoop verzamelt verhalen over en van kinderen: over hun dromen, lievelingskleuren en verstopplekken. Tijdens 24 uur West bouwen de kinderen een troon voor de kinderen uit de buurt. En bij een troon hoort natuurlijk ook een verhaal, een echte troonrede!  

Reistijd: 11 minuten fietsen of 36 minuten lopen naar Staalmeesterslaan 197a 

Vier de lente op het Landje (15:10 - 16:15)

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Tussen de bomen, op een eilandje in het Rembrandtpark, is er van alles te doen. Vier de lente met spelletjes, muziek en speciale buitenspeelattracties van Nostalgisch Vermaak. Of pak een hamer en spijkers en timmer samen aan een echte hut. 

Reistijd: 8 minuten fietsen of 25 minuten lopen naar Slatuinenweg 45 

Bloemen, planten en dieren spotten in Natuurtuin Slatuinen (16:20 - 17:00)

We blijven nog even in het groen en vervangen het park door de stadswildernis van Natuurtuin Slatuinen. Hier volg je samen met je kinderen een rondleiding langs talloze bloemen, planten, vogels en kleine zoogdieren. Weten jullie de bonte specht of wilde kievitsbloem te vinden?  

  • Natuurtuin Slatuinen | Slatuinenweg 45 | Leeftijd: 6-12, kinderen onder begeleiding van een volwassene 

Reistijd: 5 minuten fietsen of 14 minuten lopen naar Borgerstraat 109  

Samen sporten tijdens de Amsterdam West League (17:15 - 21:00)

De Communicty-sportclub Amsterdam West League bestaat 10 jaar, dus tijd voor een sportief feestje. Kunnen jouw tieners wel een balletje trappen of dunken? Laat ze dan in actie komen tijdens de zaalvoetbal- en basketbalcompetitie voor jongeren. Er is vrije inloop, dus je kunt de hele dag aanhaken. En zoals het hoort bij een toernooi zijn hier ook mooie prijzen te winnen...

Tip: Onderweg een snelle hap of uitgebreide maaltijd? Bekijk hier de route Eten en drinken voor de beste hotspots! 

Meer inspiratie nodig?

Marijn Ruhaak
Freelance redacteur. Duikt graag in de wereld van kunst, cultuur en entertainment en volgt nieuwe ontwikkelingen in de stad op de voet.