Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

24 uur West route: Eten en drinken

Wat dacht je van een muzikaal ontbijt of een zelf geshakete paloma-cocktail tijdens 24 uur West? Volg deze kant-en-klare route om je vingers bij af te likken.

Marijn Ruhaak
Freelance redacteur. Duikt graag in de wereld van kunst, cultuur en entertainment en volgt nieuwe ontwikkelingen in de stad op de voet.
  • Startpunt: Kolenkitkas

Ontbijtjammen bij de KolenkitKas (09:00 - 12:30)

Start de dag goed met een stevig en swingend ontbijt bij de KolenkitKas, de ontmoetingsplek in het Vrouwengelukhof. Tijdens 24 uur West serveren Blabla Sounds en de Kolenkit Koks jou een Ontbijtjam. Met een uitgebreid Turks en Marokkaans ontbijt, leg je een goede basis voor de rest van de dag. Buikje rond en helemaal wakker? Maak dan je eigen percussie-instrument en sluit je aan bij de muzikale jamsessie. Of neem je eigen akoestische instrument mee om mee te jammen. 

Reistijd: 7 minuten fietsen of 19 minuten lopen naar Adolf van Nassaustraat 2

Een kijkje achter de schermen bij Kesbeke XL (12:45 - 14:45)

Van augurken tot uitjes en van atjar tot kimchi. Als je van tafelzuur houdt, ben je bij Kesbeke aan het goede adres. Wat in 1948 begon in een keldertje aan het Waterlooplein groeide uit tot de bekendste tafelzuurmaker van Nederland. Altijd al eens een kijkje willen nemen in de keuken van dit Amsterdamse familiebedrijf? Volg dan een van de korte tours. Of bezoek de Kesmarkt, een groots en meeslepend straatfeest met de lekkerste zoetzure zaken, kraampjes van lokale ondernemers en livemuziek van Amsterdamse muzikanten. 

 Reistijd: 11 minuten fietsen of 24 minuten lopen naar Centrale Groothandelsmarkt 186 

Soulfood bij Markt Kabaal x Soul2Soul Market (15:00 - 17:45)

In de Centrale Markthal is er genoeg te beleven én te proeven. Na een bezoekje aan de creatieve markt, ga je los op funky livemuziek. Met verschillende dj’s achter de draaitafel is het de hele avondfeest. Aan lekkere hapjes geen gebrek: reken op heerlijke soulfood waarmee je het zeker redt tot in de vroege ochtend. Tot 19.00 uur is de entree gratis.  

Reistijd: 9 minuten fietsen of 29 minuten lopen naar Cabralstraat 

Eten en verhalen delen bij Buurtkantine XL (18:00 - 21:00)

Na een flinke fietstocht of wandeling door West is het tijd voor een goede maaltijd. Daarvoor schuif je aan bij de Buurtkantine. Hier bereiden de culinaire helden van Turning Tables en het AZC Westelijk Havengebied (de Galaxy-boot) een lekkere maaltijd die ze samen met jou opeten. Je eet gezellig aan een lange tafel met je eigen gezelschap of nog leuker: met iemand die je nog niet kent.  

Reistijd: 19 minuten fietsen of 67 minuten lopen naar Danzingerbocht 

Samen cocktails maken bij Yellow House (21:00 - 23:00)

Yellow House terrace.
Afbeelding van jaa Jaap Beyleveld

Zet dan koers richting Yellow House. Dit restaurant annex bar brengt een ode aan de paloma-cocktail. Leer tijdens een mini-workshop hoe je in 10 minuten dit frisse Mexicaanse drankje maakt. Proef het resultaat: op basis van tequila of als mocktail (zonder alcohol). Als het goed is heb je nu weer alle energie om tot in de late uurtjes door te gaan. 

  • Yellow House | Danzigerbocht 45R 

Meer inspiratie nodig?

Marijn Ruhaak
Freelance redacteur. Duikt graag in de wereld van kunst, cultuur en entertainment en volgt nieuwe ontwikkelingen in de stad op de voet.