Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Midwest XL: het festivalhart

Het festivalhart van 24 uur West vind je bij Midwest. Hier kun je meer informatie krijgen over het programma en tips voor activiteiten die aansluiten bij jouw wensen.

Groenmarkt

Op de groenmarkt vind je tuinplanten die niet schadelijk zijn voor insecten en het bodemleven. Tip: koop hier het Amsterdams Inheems Plantenpakket voor €10. Dit bestaat uit drie inheemse planten die bijdragen aan de biodiversiteit. Ze zijn zonder gif of kunstmest opgekweekt in Amsterdam door drie biologische stadskwekerijen Noorderbloemen, De Tuinakker en Wiering.

Buurtkantine XL

Wekelijks komt op vrijdagavond de buurt rondom Midwest samen tijdens de Buurtkantine. Een buurtbewoner kookt en neemt z’n buren en vrienden mee en ontmoet zo nieuwe mensen aan de lange tafel in MidWest. In 2023 kookten 32 verschillende koks voor 1.278 buurtbewoners tijdens 36 Buurtkantines.

Tijdens 24 uur West is de Buurtkantine open van 10:00 tot 20:00. Voor ontbijt, lunch en diner. Turning Tables en het AZC Westelijk Havengebied (de Galaxy-boot) koken én eten mee. Zo deel je eten en verhalen met elkaar. Samen aan een lange tafel. Er wordt een donatie gevraagd voor het eten.

Zwerfvuil prikken

Er zijn steeds meer Amsterdammers die niet alleen klagen over zwerfafval, maar die ook zelf de handen uit de mouwen steken. Ze adopteren vuilcontainers en gaan zwerfafval met een buurtteam te lijf met prikstokken. In Amsterdam West zijn meerdere straten actief met een Schoonste Straatteam. Loop tijdens 24 uur West met ze mee door stadsdeel West! Drie vliegen in één klap: leuke nieuwe mensen ontmoeten, lekker bewegen en een schonere stad.

Praktische informatie:

  • De activiteiten die hier plaatsvinden zijn allemaal losstaand van elkaar en vinden dan ook tegelijkertijd plaats.
  • De Groenmarkt is te bezoeken van 10:00 tot 17:00 op vrije inloop.
  • De Buurtkantine XL is te bezoeken van 10:00 tot 22:00 op vrije inloop maar heeft beperkte capaciteit.
  • Het Zwerfvuil prikken begint om 12:00 en is om 16:00 afgelopen, wees op tijd.