Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

De leukste Amsterdam 750-evenementen in mei

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Dat viert de stad groots met kleine buurtactiviteiten en grote culturele evenementen. Wat staat er in mei 2024 op het programma? Je leest het hier.

Marijn Ruhaak
Freelance redacteur. Duikt graag in de wereld van kunst, cultuur en entertainment en volgt nieuwe ontwikkelingen in de stad op de voet.

Theater op het terras

Op Bevrijdingsdag beleef je op het terras van het Badhuis Theater de satirische en muzikale voorstelling More War. Tijdens deze openluchtvoorstelling komt caféeigenaar Rene uit de serie Allo Allo terecht in 2024. De Tweede wereldoorlog is net voorbij, maar de derde wereldoorlog staat op het punt van beginnen. Wat betekenen vrijheid en democratie? Daarover gaat gespreksleider Yoram Krozer na de voorstelling in gesprek. Na afloop serveren de koks van het Badhuis een Vrijheidsmaaltijd.

  • 5 mei, 14:00 uur | Het Badhuistheater | gratis, aanmelden verplicht, Vrijheidsmaaltijd op donatie | meer informatie

Mijn bucketlist voor de stad

In de expositie Mijn bucketlist voor de stad delen inwoners van West hun wildste wensen voor de stad. Wat zijn hun dromen voor de buurt? Welke plekken moeten absoluut op de foto en wat zou het stadsdeel nog mooier, betekenisvoller en rijker maken? Met die vragen ging Broedplaats BOUW aan de slag. Het resultaat is een multimediale expositie waar alle ideeën een podium krijgen. Reken op een mix van geënsceneerde foto’s, spoken word en nog veel meer.

100% gifvrij tuinieren

Hoe maak je je eigen tuin of balkon groen én gifvrij? En waar koop je biologische tuinplanten? Dat en meer leer je tijdens het gratis Amsterdam Groen! Festival op het terrein van kwekerij en pluktuin Noorderbloemen. Bezoek workshops & lezingen over gifvrije bloementeelt, de biodiversiteit in je eigen biologische bloemenpluktuin en meer. Na een bezoekje aan de biologische plantenmarkt geniet je met een drankje uit het pop-up café van livemuziek.

  • 26 mei, 11:00 t/m 18:00 | Kwekerij Noorderbloemen | gratis | meer informatie

Radio Danspaleis

Muziek verbindt en is het perfecte medicijn tegen eenzaamheid. Radio Danspaleis is een uniek project dat ouderen en lokale artiesten uit Amsterdam samenbrengt voor live radio-uitzendingen. Kom luisteren naar de verhalen en muziek van de bewoners die de geschiedenis van de stad Amsterdam meedragen. Van zingende tante Sjaan uit Noord, tot Mustafa uit West. Elke uitzending is gratis toegankelijk en eindigt op de dansvloer.

24 uur West

Image for e-mail signature

Op 25 mei staat Amsterdam West in de schijnwerpers. Ontdek in 24 uur de parels van dit stadsdeel. Of je nu een foodie of natuurliefhebber bent, van muziek of creatieve workshops houdt, voor alle leeftijden is er wat te beleven. Check ook de themaroutes voor de tofste spots op het gebied van Eten & drinken, Kids, Muziek en Groen en duurzaam.

Marijn Ruhaak
Freelance redacteur. Duikt graag in de wereld van kunst, cultuur en entertainment en volgt nieuwe ontwikkelingen in de stad op de voet.