Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Marc Haegeman

Podia om vanuit huis te ontdekken

Geniet thuis op je bank online van geweldige podia in Amsterdam.

Muziek

Radio Radio

online programmering van Radio Radio
Afbeelding van Facebook Radio Radio

Dankzij samenwerkingen met Kornuit en Absolut, vermaakt Radio Radio mensen thuis met hun passie: muziek. Geniet van dj-sets vanuit je woonkamer en dans ongegeneerd mee.

Studio 150 Bethlehemkerk

Online programmering van Bethlehemkerk
Afbeelding van Facebook Studio 150

Droom weg bij de livestreamconcerten met Studio 150 in de Bethlehemkerk. Van jazz tot pop en van kleine liedjes tot muziek waarvan je niet meer kunt stoppen met dansen. Ze organiseren regelmatig een livestreamconcert dat te zien is via Facebook. Verschillende artiesten spelen voor de glas-in-lood-ramen van de kerk. Ga je voor Spinvis, Ruben Hein, Cecilia Bernadini of nog iets heel anders?

Melkweg

Ontwikkel je muziekkennis met Melkweg on demand; van podcasts met artiesten tot oude cassetteband-opnames uit de jaren 80, Melkweg biedt het allemaal online aan.

Theater

ITA

In de 14e-eeuw beschreef de Italiaanse dichter Boccaccio in Decamerone hoe 10 jonge mensen Florence ontvluchtten waar de pest heerste. Tijdens hun quarantaine op het Toscaanse platteland vertelden zij elkaar verhalen. Dit zijn uiteindelijk zo’n 100 verhalen geworden, vol humor, kritiek op gezagsdragers en lichte erotiek. Vanuit deze inspiratie lazen acteurs van ITA in de coronaperiode elke dag 1 van deze verhalen voor. Ook al zijn de theaters weer open, het blijven interessante verhalen om nog eens terug te luisteren.

Theater Bellevue

online programmering Theater Bellevue
Afbeelding van Casper Koster

Elke zaterdag schuiven theatermakers en -schrijvers achter een microfoon in de artiestenfoyer van Theater Bellevue. Ze nemen ons mee in het maakproces, de inspiratiebronnen en de actuele thema’s van hun werk. Eerder hoorde je al de Ashton Brothers, Patrick Nederkoorn en Nina de la Parra.

Nationale Opera en Ballet

Afbeelding van Marc Haegeman

Op de website van Nationale Opera en Ballet vind je online voorstellingen, artikelen, podcasts, documentaires en meer. Test ook of je een echte ballet- of operadeskundige bent met hun games en quizzes.