Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Colleagues working and  reading in the meeting room
Afbeelding van Pema Prima Photography (@pema.prima)

Stage Redactie - per september 2024

Voel jij je helemaal thuis in de wereld van media? Schrijf jij pakkende teksten en weet je alle leuke plekken van de stad te vinden? Kom dan vanaf september 2024 stage lopen bij de online redactie!

Wat ga je doen?

Als stagiair Redactie, ondersteun je het redactieteam van amsterdam&partners. Wij maken alle content voor het Nederlandse deel van de site met als doelgroep bewoners van de stad.

Je maakt onderdeel uit van de redactie van het Nederlandse deel van de site. Dat houdt in dat je veel gaat schrijven over de leukste (nieuwe) plekken in de stad en verhalen van de bewoners. Je bedenkt nieuwe rubrieken en zorgt dat bestaande content regelmatig een update krijgt. Verder werken we steeds meer met andere mediavormen zoals video's en fotografie. Ook daar ga je ons mee helpen.

Je hebt tijdens deze stage veel vrijheid om met eigen inbreng te komen en we waarderen het enorm als je veel ideeën hebt om de site nog beter en leuker te maken. 

Je leert werken met ons CMS-systeem, verschillende contentgrids en je leert werken met deadlines. Verder is er veel ruimte om andere talenten te ontwikkelen en ben je na deze stage de ultieme insider van Amsterdam.

Wat breng je mee?

  • Je volgt een opleiding in de richting van media & communicatie, journalistiek (of eventueel toerisme)
  • Je bent op de hoogte van alles op het gebied van evenementen, festivals, musea, tentoonstellingen, shopping etc. in en rondom Amsterdam
  • Je kunt goed zelfstandig aan de slag
  • Je bent thuis in de wereld van online media en hebt daar het liefst ook al wat ervaring
  • Je bent creatief 
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent ook niet bang om af en toe een kleine tekst vanuit het Engels te vertalen

Wat kun je van ons verwachten?

Een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je stage uitvoert. Zo vinden we flexibele werktijden heel belangrijk. Als jong talent zit je bij ons op je plek. We bieden je graag een kans om echt mee te werken en werkervaring op te doen. Wil jij ook je bijdrage leveren aan de promotie van onze mooie regio? Dan pas je bij ons! 

Daarnaast bieden wij je:

  • De I amsterdam crew card, waarmee jij gratis of met korting toegang krijgt tot bijna alle Amsterdamse musea en attracties
  • Een stagevergoeding van €450,- op basis van een fulltime stageweek (38 uur)

Meer informatie of direct solliciteren?

Past deze stage bij jou? Reageer dan direct door te mailen naar Olivier Kemme via o.kemme@iamsterdam.com.

Mogen wij ons nog even voorstellen?

amsterdam&partners, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam. We zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen we bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Onze organisatie heeft een hoofdkantoor en de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Ook je tafelvoetbal talent! Creativiteit, enthousiasme, open communicatie, samenwerken, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn voor onze organisatie sleutelwoorden waar onze cultuur op is gebaseerd. Ons kantoor is huiselijk en inspirerend ingericht met uitzicht over het IJ. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.