Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Tamlee Troy-Pryde

Metropool Amsterdam Club

De Metropool Amsterdam Club (MAC) is de netwerkorganisatie van amsterdam&partners, en dient eenzelfde doel: het wereldwijd uitdragen en waar mogelijk versterken van de Metropoolregio Amsterdam.

Over de MAC

De Metropool Amsterdam Club (MAC), is een zeer gevarieerde groep partners die ambassadeurs zijn van de metropool Amsterdam. Allen vertegenwoordigen zij een organisatie of instelling die een zichtbare bijdrage levert aan de toekomst en het succes van onze metropool: samen werken wij aan een duurzame en inclusieve regio voor ons allemaal. Het is een netwerk van bestuurders van provincies en gemeenten, CEO’s en directeuren uit het bedrijfsleven, de creatieve en culturele industrie en onderwijsinstellingen. De gastvrouw en voorzitter van de MAC is de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Het is de mix en de verscheidenheid aan organisaties, die het gezelschap zo uniek maakt. De club kent een maximum van 100 (betalende) leden. Samen bespreken we de uitdagingen van vandaag, de kansen van morgen en leren van elkaar hoe rijk en divers de metropool is.

Juist de diverse cross-sectorale samenstelling van de MAC, het niveau van het netwerk in combinatie met de gezamenlijke liefde voor de MRA en de ambitie om deze te verbeteren voor de komende generatie maken de MAC uniek.

Metropool Amsterdam Club

Video thumbnail

Evenementen

Om kruisbestuivingen te faciliteren organiseren wij voor onze MAC-partners inhoudelijke bijeenkomsten. Hoogtepunt is de jaarlijkse reis naar een stad in Europa waar we inspiratie en kennis opdoen voor de vraagstukken van vandaag en de uitdagingen en kansen van morgen. Met hetzelfde doel organiseren wij jaarlijks ook een ééndaagse reis naar een stad dichter bij huis.

Daarnaast organiseren we ongeveer 6 bijeenkomsten per jaar bij MAC-leden rondom een inhoudelijk thema, waarbij we altijd de ambitie hebben meerdere partners hun licht te laten schijnen op een relevant vraagstuk. Tot slot organiseren we 2 keer per jaar in de ambtswoning een bijeenkomst met de burgemeester en de wethouder Economische Zaken, rondom een actueel thema. 

Tijdens al deze bijeenkomsten ontstaan mooie en soms onverwachte, cross-sectorale ideeën en/of samenwerkingsverbanden waar wij trots op zijn. Zie hier een aantal voorbeelden van onze partners:

Foto's van voorgaande evenementen

  • 1. De Koepel Haarlem, juni 2023: Bezoek aan Haarlem
  • 2. Het Conservatorium van Amsterdam, april 2023: Themabijeenkomst talenten van de toekomst'
  • 3. Londen, maart 2023: De jaarlijkse driedaagse MAC netwerkreis o.l.v. burgemeester Halsema en wethouder Mbarki
  • 4. BYBORRE, januari 2023: Themabijeenkomst 'De toekomst van textiel'
  • 5. Het Concertgebouw, oktober 2022: MAC assistants night 
  • 6. Money 20/20, juni 2022: Een bezoek aan de beurs in samenwerking met de RAI Amsterdam en ABN AMRO
  • 7. Filling Pieces, maart 2022: Themabijeenkomst ‘Bridging the Gap’ bij modelabel Filling Pieces

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het MAC netwerk of bent u geïnteresseerd in een kennismaking?
mac@iamsterdam.com

Marlies Rienks
Accountmanager +31 (0)6 23726091

Sonia Deiters
Account executive +31 (0)6 82653289

Sonia (links) Marlies (rechts)