Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug

Films in maart

Ook deze maand komen er genoeg must-see films uit. Om je op weg te helpen hebben wij een overzicht voor je gemaakt.

Bregtje Schudel
Freelance redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste films en deelt graag haar favorieten.

Tár

Todd Field’s TÁR will have its world premiere at the Venice International Film Festival.

Cate Blanchett stars as Lydia Tár in director Todd Field's TÁR, a Focus Features release. Credit: Florian Hoffmeister / Focus Features
Afbeelding van Courtesy of Florian Hoffmeister / Focus Features

Het leven lijkt dirigent Lydia Tár (Cate Blanchett) toe te lachen. Ze heeft een felbegeerde baan bij het Berlin Philharmoniker, een leuke boekendeal en een fijn gezin (vrouw Sharon en dochter Petra). Maar al dit succes komt niet zonder slachtoffers. Terwijl in Berlijn de repetities beginnen voor Mahlers Vijfde Symfonie, begint Lydia’s verleden haar langzaam in te halen.

Regie Todd Field | vanaf 2 maart

Silver Haze

Voor haar fictiefilm Dirty God, over een slachtoffer van een zoutzuuraanval, kwam regisseur Sacha Polak in contact met Vicky Knight, die zelf als meisje door een brand in een café ernstig gewond raakte. Haar persoonlijke verhaal ligt aan de basis van Silver Haze, waarin een jonge vrouw nog steeds zoekt naar antwoorden.

Regie Sacha Polak | vanaf 2 maart

CinemAsia

De 15e editie van het pan-Aziatische filmfestival CinemAsia vindt deze maand weer plaats. Het festival wordt geopend met het bekroonde Return to Seoul en het Competitie Programma bestaat uit 7 films van opkomende filmmakers uit China, Japan, Indonesië, Taiwan, Myanmar en de Filipijnen.

7 t/m 12 maart | Studio/K, Rialto De Pijp en Rialto VU | meer informatie

Roze Filmdagen

Deze editie van het LGBTQ+filmfestival opent met Joyland, winnaar van de Queer Palm in Cannes. In totaal geniet je 11 dagen lang van LGBTQ+films van verschillende genres in Het Ketelhuis. Leuk feitje, tijdens het festival worden 152 films vertoond uit meer dan 40 landen waarvan veel films hier in wereldpremière gaan.

22 maart t/m 2 april | Het Ketelhuis en Westergasfabriek | meer informatie

Kaboom Animation Festival

Eind maart is het weer tijd voor het Kaboom Filmfestival, hét animatiefilmfestival van Nederland. Met dit jaar als hoofdthema Beyond Perfection, over onze voortdurende zoektocht naar perfectie. Mis vooral Blind Willow, Sleeping Woman niet, een fantasierijke animatie gebaseerd op korte verhalen van schrijver Haruki Murakami.

30 maart t/m 2 april | Eye, Cinetol, Cinema De Vlugt, Boom Chicago en Melkweg | meer informatie

The Movies: terug van weggeweest

Jawel, het is zover: na een flinke renovatie gaat The Movies ein-de-lijk weer open. De bioscoop aan de Haarlemmerdijk sloeg al in 2021 aan het verbouwen – inclusief funderingswerkzaamheden – maar vanaf deze maand kunnen we weer naar de film in de oudste cinema van Amsterdam. En leuk: de renovatie heeft de oude stijl behouden, met knipogen naar het verleden. Op het Instagram-account van The Movies kun je nog terugkijken.

Zin om in maart lekker veel films te kijken? Wij hebben hier onze favoriete filmhuizen voor jou uitgezocht!

Bregtje Schudel
Freelance redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste films en deelt graag haar favorieten.