Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Films in juli

Filmliefhebbers opgelet, je zoektocht naar bijzondere filmbelevenissen eindigt hier. Met een zorgvuldige selectie van films (met randprogrammering) leiden we je maandelijks door de filmprogramma's in de stad. Van revolutionaire arthousefilms tot ontroerende documentaires, en alles ertussenin.

Youssef el Khattabi
Freelance redacteur. Verslindt films met meer passie dan zoete popcorn. En na de aftiteling? Altijd in voor een goed gesprek over de film.
Volg Youssef

Speciaaltje: Kinds of Kindness

Afbeelding van The Walt Disney Company 2024

De nieuwste film van Yorgos Lanthimos, Kinds of Kindness, verweeft 3 hedendaagse verhalen over personages op zoek naar iets speciaals met elkaar. Elk verhaal belicht de zoektocht naar controle, identiteit en bijzondere gaven, gespeeld door een sterrencast in dubbelrollen. Naast de film kun je als Cineville-lid deelnemen aan een filmquiz over dubbelrollen, mooie prijzen winnen, en als Cineviller gratis een +1 meenemen.

La Riot: explanation for everything

Deze Hongaarse sociale satire, geregisseerd door Gábor Reisz, speelt zich af tijdens een hete zomer in Boedapest. Ábel, een tiener in eindexamenjaar, raakt betrokken bij een nationaal schandaal. Voorafgaand aan de film is er een video-interview met de regisseur en een inleiding door La Riot, de jongerenfilmclub van Rialto.

The Coen brothers complete

Deze zomer eert Eye de Coen Brothers met een uitgebreide selectie van hun films, van de 4K-restauratie van hun debuutfilm Blood Simple tot andere genre-mixende klassiekers zoals Fargo en No Country for Old Men. Het programma bestaat uit 18 speelfilms, korte films en invloedrijke werken van de broers.

The Bikeriders

Austin Butler as Benny in director Jeff Nichols' THE BIKERIDERS. Credit: Courtesy of Focus Features. © 2023 Focus Features. All Rights Reserved.
Afbeelding van Courtesy of Focus Features

Een diepgaande kijk op de opkomst en ondergang van beruchte Amerikaanse outlaw motorclubs, geïnspireerd door het werk van fotograaf Danny Lyon. De film volgt de leden van de motorclub door de ogen van oprichter Johnny en nieuwkomer Kathy, verkennend hoe hun gemeenschap evolueert tegen een achtergrond van politieke en sociale verandering.

  • vanaf 4 juli

Smooth Criminals

Studio/K viert de charme van de 'smooth criminal' met een speciale programmering van films zoals To Catch a Thief en Gone Girl. De serie toont de verschillende kanten van criminelen door de jaren heen, met films uit verschillende landen en tijdperken.

Spider-mania

Voor fans die nog steeds discussiëren over wie de beste Spider-Man is, is er bij Pathé een marathon met álle Spider-Man films.

Do Not Expect Too Much from the End of the World

Regisseur Radu Jude neemt ons mee op een bijna 3 uur durende rit door Boekarest. Deze stedelijke roadmovie eindigt majestueus met een absurde scène van ruim een half uur. Voorafgaand aan de film is er een online introductie door Radu Jude, gevolgd door een Q&A met actrice Ilinca Manolache.

Buitenfilms

Cinetree Forest Film Festival, outdoor cinema movie in the woods Amsterdams Bostheater
Afbeelding van Jelle Draper

In de warme maanden worden ook buiten de bioscoopzalen massaal stoeltjes uitgeklapt om de beste moderne en klassieke films onder de sterren te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld het Pride Open Air Cinema tussen 1-4 augustus, Movies at H'ART Museum tussen 5-26 augustus of een van deze andere leuke openluchtbioscopen

Youssef el Khattabi
Freelance redacteur. Verslindt films met meer passie dan zoete popcorn. En na de aftiteling? Altijd in voor een goed gesprek over de film.
Volg Youssef