Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Films in september

Ook deze maand komen er genoeg must-see films uit. Om je op weg te helpen hebben wij een overzicht voor je gemaakt.

Bregtje Schudel
Freelance redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste films en deelt graag haar favorieten.

Past Lives 

Afbeelding van Jon Pack/Twenty Years Rights/A24 Films

Wat als? Dat is de centrale vraag in dit prachtige en bitterzoete romantische drama. Wanneer Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert, worden zij en jeugdliefde Hae Sung bruut van elkaar gescheiden. 24 jaar later worden de innige jeugdvrienden herenigd, alleen is zij inmiddels getrouwd.

  • Regie: Celine Song | vanaf 7 september

Yuni

In het laatste jaar van de middelbare school staat de Indonesische Yuni voor een moeilijke keuze: zelf wil ze dolgraag door studeren, maar haar familie ziet haar liever getrouwd. Een compromis lijkt niet mogelijk. Intrigerend inkijkje in het leven van een jonge vrouw in hedendaags Indonesië.

  • Regie: Kamila Andini | Vanaf 7 september

West Beach (Film) Festival 

Goed nazomeren? Dat kan bij alweer de 20e editie van West Beach (Film) Festival. Met ’s avonds (gratis!) filmvertoningen van o.a. The Menu, Super Mario Bros en de Nederlandse klassieker Fanfare uit 1958. Maar ook overdag is er een druk programma.

Sweet dreams

De plotselinge dood van een suikerfabrikant zet de verhoudingen op zijn plantage in Nederlands-Indië op scherp, als zijn zoon de boel denkt te kunnen overnemen. Een broeierige koortsdroom van de Bosnisch-Nederlandse filmmaker Ena Sendijarević.

  • Regie: Ena Sendijarević Regie | vanaf 28 september
Bregtje Schudel
Freelance redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste films en deelt graag haar favorieten.