Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Onze favoriete plekken om het Eurovisie Songfestival te kijken

Het kan je niet ontgaan zijn: Joost Klein vertegenwoordigt ons land op het Eurovisie Songfestival op 9 mei. En mocht zijn Europapa goed scoren, dan staat hij 11 mei in de finale. Waar rollen ze het grote scherm uit en waar moet je zijn voor een goed Europa(pa)rty? Dit zijn onze favorieten.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Blend XL, Bar Blend & B’Femme

De Reguliersdwarsstraat is elk jaar weer de place to be tijdens het Eurovisie Songfestival, tijdens de halve en hele finales. Alle inzendingen worden hier groots onthaald, aangevuld met optredens én afsluitende feestjes.

BRUG34

Hakken, proosten, luidkeels Europapa meezingen en een duik in de geschiedenis van het songfestival. Bekijk alle finales en dans na op de beste (en slechtste) Songfestival-hits allertijden. Wees er op tijd bij want vol=vol.

Kosmos

Test je kennis tijdens de Songfestivalpubquiz op 8 mei. Kom eerder om nog een hapje mee te eten, volledig in thema met Zweedse gehaktballetjes en aardappelpuree. Het café wordt versierd en je kunt meedoen aan de poule om een prijs te winnen. Meedoen is belangrijker dan winnen, dus nodig je tegenstanders vooral uit om hier 3 dagen later zij aan zij de finale te kijken.

Boca’s

Bar Boca's restaurant interior
Afbeelding van Bar Boca's

Zal Europapa de finale bereiken? Kijk vol spanning mee naar de halve finale in het hart van de Jordaan. Gelukkig helpen de hapjes de zenuwen te bedwingen. 

Zoku

Normaal bezoek je Zoku voor het uitzicht over de stad, maar vandaag zijn alle ogen vooral op het scherm gericht. Bestel wat te eten en plof met goed gezelschap neer in de huiselijke setting.

PRIK

Hier drink je een speciale Eurovisiecocktail – ja dat hoor je goed – en proost je binnen of vanaf het roze terras op elke uitgedeelde douze points. Na de show gaat het feest uiteraard verder met de dj die alle Songfestivalklassiekers draait gedurende de avond. Op zondag rek je de grenzen van je stembanden nog verder op tijdens de Eurovisiekaraoke.

  • 11 mei, vanaf 21:00 & 12 mei, vanaf 20:00 | Spuistraat 109 | meer informatie

Songfestivalboot

The A'DAM Tower and 't IJ at nightfall.
Afbeelding van @alejandroloar

Trossen los! Op de Songfestivalboot verzorgt DJ Ron de muziek en gaan de grote schermen om stipt 20:00 uur aan. Bestel een lekkere hap en creëer al hakkend golven op het IJ.

  • 11 mei, 20:00-02:00, De Ruijterkade 14 | vanaf €36,- | koop kaartjes
Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.