Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Olivier Kemme

Onze favoriete plekken om het EK te kijken

Na een Europees Kampioenschap tijdens corona en een WK in de winter is er eindelijke weer een zomers voetbalfeest. Dus trek je oranjespullen maar uit de kast en kijk de wedstrijden op groot scherm in de stad. Duimen dat het Nederlands Elftal er met de cup vandoor gaat!

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.

Westerunie

We hebben het in dit artikel over voetbal kijken op een gróót scherm. Maar voor de Westerunie en het Westergasterras is zelfs dat te min. Die gaan voor een megascherm. Goed zicht gegarandeerd. Op het zonnige terras in het Westerpark kijk je hoe onze voetballers het er vanaf brengen. Ben je wat later, regent het of wil je liever binnen kijken, dan kan dat binnen in de Westerunie en/of Westerliefde, want ook daar hangen belachelijk grote schermen.

Westerunie & Westergasterras | Klönneplein 4-6

Bar Kantoor

With Bar Kantoor
Afbeelding van Conscious Hotel Westerpark

Niet ver van de Westerunie zit Bar Kantoor. Daar hebben ze het niet over een groot scherm of megascherm, maar over het grootste scherm van Amsterdam. En dat is nog niet alles: er zijn 12 biertafels voor 6 tot 8 personen die je van tevoren kunt reserveren. Mocht je met iets minder vrienden zijn, dan kun je een plekje reserveren aan de gedeelde tafel. Zo kun je optimaal genieten van de bal op het veld en de (bitter)ballen op de tafel.

Bar Kantoor | Haarlemmerweg 8

House of Watt

Afbeelding van Olivier Kemme

Met minimaal 6 grote schermen, bitterballen, burgers en een hoop andere snacks, hebben ze bij House of Watts alles in stelling gebracht voor de ideale oranje avond. En mocht je nou een meestervoorspeller zijn, dan kun je ook meedoen met de gratis EK-pool. Misschien ga jij aan het eind van de avond wel naar huis met een prachtige oranjeprijs.

House of Watt | James Wattstraat 73

Wils Bakery Café

Niet meteen de eerste plek waar je aan denkt als je voetbal wilt kijken, maar Wils doet heel goed mee met het EK. Tijdens de eerste 3 wedstrijden van het Nederlands elftal zijn er speciale thema’s in het café. Zo kijk je naar Polen – Nederland na de speciale Vaderdaglunch, pik je Nederland – Frankrijk mee op groot scherm na het Fête de la musique-diner, een muziekfeest waarmee de eerste dag van de zomer wordt gevierd, en kijk je Oostenrijk – Nederland onder het genot van een heerlijke schnitzel.

Wils Bakery Café | Stadionplein 24

Hannekes Boom

Zoek je een plek om met 7 vrienden naar de wedstrijden van Oranje te kijken? Reserveer dan meteen bij Hannekes Boom. Dan ben je zeker van een tafel. Ja, je betaalt voor een ticket, maar omdat de entree altijd gratis is wordt je ticket bij binnenkomst omgezet in 2 pitchers bier of 2 flessen rosé. Dat is nog eens een fijne verrassing. Je kunt overigens ook voor minder dan 8 mensen reserveren, dan deel je de tafel met anderen. Leuke manier om ook andere Oranjefans te ontmoeten!

Hannekes Boom | Dijksgracht 4

Vooges aan ’t IJ

Natuurlijk is het kijken van de EK-wedstrijden op zich al een evenement, maar bij Vooges aan ’t IJ doen ze er nog een schepje bovenop. Hier krijg je namelijk voor €25,- een gerecht en een biertje uit het land van de tegenstander. Dat betekent een Tyskie en Bigos Przepis (Pools stoofvlees) bij de wedstrijd tegen Polen, Coq au vin en een Kronenbourg als Nederland tegen Frankrijk speelt en bij de wedstrijd tegen de Oostenrijkers staat er een Stiegl en een Wiener Schnitzel voor je klaar.

Vooges aan ‘t IJ | Westerdoksdijk 40H

FC Panache

Speciaal voor het EK wordt Café Panache omgetoverd tot FC Panache. Hier worden niet alleen de wedstrijden van onze oranje voetballers uitgezonden, maar ook de wedstrijden met België en Frankrijk. Daarnaast worden hier ook de achtste-, kwart-, halve- en uiteraard de grande finale vertoond. En of je nou voor of na de wedstrijd wat wilt eten en drinken, dat maakt hier niet uit. Liever alleen met je eigen gezelschap kijken? Dan kun je de Petit bar van Panache afhuren – Holland aanmoedigen in je eigen bruine kroeg.

Café Panache | Ten Katestraat 117

Buurtcafé De Tros

Smashburgers, Korean Fried Chicken, 100 layer lasagne en oranje wijnen: bij Buurtcafé De Tros wordt er tijdens Polen – Nederland flink uitgepakt. Alle zeilen worden bijgezet om het nationale elftal aan te kunnen moedigen. Zowel binnen al buiten zijn er grote schermen en zo wordt het buurtcafé in Oost voor 1 dag omgetoverd tot echt sportcafé.

Sportscafé De Tros | Linneausstraat 63

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.