Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Interior of Evenaar travel bookstore
Afbeelding van mokumista

Het is Boekenweek! Vier het met een van deze activiteiten

Van zaterdag 16 maart tot en met zondag 24 maart is het een week vol leesplezier tijdens de Boekenweek 2024. Met dit jaar als thema ‘Bij ons in de familie’ ontdek je hartverwarmende verhalen, neem je deel aan leuke activiteiten en bezoek je de mooiste bibliotheken en boekhandels.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Familie Chabot: interview en signeersessie

Om de Boekenweek af te trappen wordt de hele familie Chabot, de schrijvers van het Boekenweekgeschenk 2024 Gezinsverpakking, geïnterviewd door Roos Moggré. Na afloop van het interview kan jij je boek door een van de familieleden laten signeren.

Feestelijke openingsmiddag

De Parelduiker organiseert elk jaar een feestelijke middag met bijzondere sprekers en festiviteiten. Dit jaar luister je naar Mark Schaevers over de biografie van Hugo Claus, Julien Ignacio over het boekenweekthema en dichteres Sasja Janssen die een lezing geeft over haar nieuwste werk. Na afloop krijg je een drankje namens de Parelduikers.

Openingsweekend Athenaeum Zuidoost

Ontmoet Prof. Soortkill tijdens een korte lezing en signeersessie, luister naar voordrachten van Babs Gons en Maartje Wortel, en schenk een glaasje in tijdens de feestelijke borrel.

Literaire lunch

Een lunch én een verhaal. In samenwerking met stichting Cordaan is er een voorleeslunch in de OBA, waar je tijdens het eten wordt voorgelezen uit een boek met het thema ‘familie’. Neem plaats, luister naar het verhaal en maak na afloop met je tafelgenoot een praatje over je eigen familieverhalen.

  • 22 maart, 12:00 – 13:00 | OBA Olympisch Kwartier | gratis | meer informatie

Scheltema’s Schrijversestafette

Iedere auteur krijgt een podium bij Scheltema. Tijdens de Estafette komen verschillende auteurs een halfuur langs voor een Meet & Greet en signeersessie, van grote gevestigde auteurs tot debutanten. Verwacht dit jaar onder anderen Joris Bijdendijk, Frénk van der Linden, Jean-Marc van Tol, Maria Kager, Dario Goldbach en Herien Wensink.

  • Zaterdag 23 maart, 13:00 – 16:00 | Boekhandel Scheltema

Boekfest

Boekfest
Afbeelding van Annie van der Werff

Een analyse van het Boekenweekgeschenk, een interactieve workshop schrijven, een pubquiz, drag make-up workshop, familie-pubquiz en literaire DJ-performance. Tijdens Boekfest: Alles is Familie organiseren VOX-POP en de Bibliotheek een bijzondere avond vol literatuur, activiteiten en gezelligheid in zowel het Nederlands als Engels. Neem vooral je (gekozen) familieleden mee in de sfeer van het boekenweekthema.

  • 28 maart, 16:30 – 21:00 | VOX-POP, Binnengasthuisstraat 9 | gratis | meer informatie

Familie De Kort - groepstentoonstelling

Familie De Kort

Benieuwd hoe je beeldende kunst en taal kunt combineren? Ontdek het in de experimentele kunstmanifestatie in WG Kunst. Dit jaar maakt de familie De Kort een tentoonstelling, geïnspireerd door het thema van de Boekenweek. De familie De Kort bestaat uit vader Hein, bekend van zijn dagelijkse cartoons in Het Parool, moeder Marijke, beeldende kunstenaar, en hun dochters Sophie (fotografe en tekenaar) en Stella (kunstenaar/illustrator).

Volkshotel

Volkshotel opent weer de hele week haar deuren voor boekliefhebbers. Bezoek bijvoorbeeld de expositie van Ulas Uygun over intergenerationele trauma’s, de expositie van Lo Andela en Alexandra Houcke over familiebanden in het dierenrijk of de hardop leesmiddag voor kinderen. De week sluit je af met de feestelijke boekenmarkt en een leesfeest. Neem een boek mee, leg je telefoon weg, en lezen maar!

Duik een boekenwinkel in

De Nieuwe Boekhandel
Afbeelding van De Nieuwe Boekhandel

De Boekenweek is natuurlijk een goed excuus om jezelf en anderen op een nieuw boek (of meerdere) te trakteren. Breng een bezoekje aan de leukste boekwinkels van Amsterdam. Wij hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.