Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Raquel van Haver
Afbeelding van Laila Cohen

Raquel van Haver

Ontdek de gamechangers en baanbrekers van de stad in toneel, fotografie, muziek of schilderkunst. Deze maand vertelt kunstenaar Raquel van Haver over de inspiratie voor haar reusachtige, expressieve schilderijen en collages. Vorig jaar had ze met een tentoonstelling in het Stedelijk Museum én kreeg ze de Amsterdamprijs voor de Kunst 2019.

Podcast

Beluister de podcast.

Raquel van Haver

Beeldend kunstenaar Raquel van Haver (31) maakt reusachtige, dikke, dynamische schilderijen en collages. Haar werk was vorig jaar te zien tijdens een solotentoonstelling in het Stedelijk Museum. “Ik maakte op de kunstacademie al grote werken. Dat vonden de leraren minder leuk: mijn eerste doek van drie bij vier meter hebben we met tien man moeten opspannen. Een groot werk heeft iets spannends, vind ik.”

Op dit moment werkt ze aan een project over de positie van de Colombiaanse vrouw. Nadat ze verhalen las over de vele vrouwelijke sociale leiders die vermoord werden in het land vertrok ze naar Colombia om uit te zoeken wat er aan de hand was. Het werk wat hieruit voortkwam is vanaf 25 juni te zien in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

In Amsterdam was een werk van Raquel van Haver te zien op kunstbeurs Unfair Amsterdam in de Westergasfabriek.

Cultuurmakers: Raquel van Haver | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Foto: Laila Cohen

Podcast: Babette Rijkhoff

Video: Mals Media