Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Mees Peijnenburg
Afbeelding van Laila Cohen

Mees Peijnenburg

Ontdek de gamechangers en baanbrekers van de stad in toneel, fotografie, muziek of schilderkunst. Deze maand vertelt regisseur Mees Peijnenburg over hoe hij elke dag Amsterdam herontdekt. Voor zijn nieuwste speelfilm Paradise Drifters deed hij onder andere research in een opvangcentrum voor dak- en thuisloze jongeren, dat pal achter zijn ouderlijk huis bleek te zitten.

Podcast

Mees Peijnenburg

Mees Peijnenburg is regisseur. Hij studeerde in 2013 af aan de Nederlandse film- en televisieacademie met ‘Cowboys janken ook’, een korte film over de veranderende vriendschap tussen twee jongens nadat ze met elkaar op de vuist zijn gegaan. De film werd meteen opgepikt door het Filmfestival van Berlijn. In 2015 won hij voor de korte film ‘Un creux dans mon coeur’ de Dutch Directors Guild Award en datzelfde jaar twee Kalveren voor zijn TV-film ‘Geen koningen in ons bloed’ op het Nederlands Film Festival.

Zijn eerste speelfilm ‘Paradise Drifters’ is een rauwe roadmovie over drie jongeren die dak- en thuisloos zijn. Van tevoren deed Peijnenburg langdurig research in Amsterdamse opvangtehuizen en sprak hier met thuislozen jongeren. “De stad is zo rijk aan bijzondere zielen en zo divers, het is goed om dat te blijven beseffen.” vertelt Peijnenburg. “Amsterdam is mega bijzonder. Ik blijf de stad weer herontdekken.”

Cultuurmakers: Mees Peijnenburg | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Eerdere films van Mees Peijnenburg bekijken? Dat kan!

Credits

  • Foto: Laila Cohen
  • Podcast: Babette Rijkhoff
  • Video: Mals Media