Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Socialredactie

Even voorstellen: het panel van Cultuurmakers

Ieder jaar debuteren nieuwe cabaretiers, fashiondesigners, fotografen en acteurs die minstens net zo goed zijn als gevestigde namen. Je ziet ze nog niet op de grote podia, galeries of festivals, dus hoe kom je erachter wie de talenten van de toekomst zijn? Dat vroegen wij aan een panel van experts op ieder terrein. Talentscouts van Paradiso, Het Concertgebouw en Fotografiemuseum FOAM, maar ook theater- en elektronische muziek-recensenten die alles op hun terrein volgen. Zij stelden voor ons een top 3 samen van de grootste talenten van dit seizoen. Maar wie zijn deze experts? Laten we ze even voorstellen.

Bregt van Deursen 

Als programmamaker en programmeur bij Over het IJ-festival, het locatietheaterfestival in Amsterdam-Noord, ziet Bregt ieder jaar tientallen nieuwe talenten en gezelschappen voorbijkomen. Ze zet zich in om de positie van de nieuwe theaterwerker te versterken en verbinding in de nieuwe generatie te creëren.

Mirjam Kooiman

Sinds 2015 is kunsthistoricus Mirjam Kooiman curator bij FOAM Fotografiemuseum Amsterdam. Voor FOAM maakte ze talloze tentoonstellingen van internationale beroemdheden en nationale fotografietalenten.

Mariette Hoitink

Mariette Hoitink is medeoprichter van de House of Denim Foundation, Denim City, de denim innovation campus in Amsterdam en de eerste en enige Jean School ter wereld. Daarnaast is ze oprichter van HTNK; Het multidisciplinaire, full-service bureau voor creatieve business development van Amsterdam.

Margriet Prinssen

Als theaterjournalist schrijft Margriet Prinssen recensies en interviews voor Mediahuis, Haarlems Dagblad, de Uitkrant, Scenes, Odeon en theaterkrant.nl. Tot en met 2019 werkte ze ook als (eind)redacteur bij Nationale Opera & Ballet.

Christiaan de Wit

Christiaan de Wit is journalist en schrijft over elektronische muziek voor bladen als Gonzo Circus, Resident Advisor, Tomorrowland Today, Vice, Time Out en de Uitkrant, en werkte in het verleden in platenzaken als het Amsterdamse Rush Hour en Real Groovy in Auckland.

David Roos

David Roos is curator en creatief directeur van STRAAT Museum. Hij cureert de tentoonstellingen bij STRAAT en verbindt kunstenaars aan het museum door zijn unieke kijk op street art.

Mirjam Wijzenbeek

Mirjam Wijzenbeek is programmeur van de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Als violiste speelde ze bij diverse orkesten en kamermuziekensembles. Ze werkte als assistent-programmeur en producent bij het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en was producent en later hoofd-programmeur bij het Amsterdamse Grachtenfestival.

Emio Greco

Emio Greco is prijswinnend choreograaf, danser en artisitiek leider van ICK Dans Amsterdam.

Peter Hoomans & Michiel Scheen

Peter Hoomans (links) en Michiel Scheen zijn bij Amsterdams grootste boekhandel Scheltema (aan het Rokin) verantwoordelijk voor de afdeling Literatuur. Peter en Michiel zijn echte boekenliefhebbers en veellezers. Bij Scheltema kiezen ze elke maand een Nederlandstalige Favoriete Nieuwkomer.

Laurie Zantinge

Afbeelding van Jade Sastropawiro

Labelmanager van Paradiso Vinyl Club, het onafhankelijke platenlabel van Paradiso dat 6 keer per jaar een exclusieve vinyl single uitbrengt van opkomende Nederlandse artiesten. Naast haar werkzaamheden bij Paradiso drumt ze in postpunkband The Klittens.