Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Winkels

Ondernemers van de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid

Een van de bekendste winkelstraten van Amsterdam is de Beethovenstraat. Dit is een straat met een indrukwekkende geschiedenis en een grote variatie aan kwaliteitswinkels. Van mode tot delicatessen, van beauty tot boeken, van originele cadeaus tot stijlvolle sieraden. De winkeliers in de Beethovenstraat zijn niet alleen ambachtslieden die hun klanten kennen, maar die ook meegaan met hun tijd. Stap op de fiets of pak een tram en kom naar de Beethovenstraat voor een lunch, een boodschap of gewoon om rond te kijken en te genieten van de architectuur.

Meer over de architectuur van deze straat

Heb je altijd al meer willen weten over de architectuur van de Beethovenstraat, download de audiotour. De straat was onderdeel van Plan Zuid, het uitbreidingsplan van Berlage en de Beethovenstraat is omgeven met architectuur van de Amsterdamse School. Na de wandeling kun je lekker genieten van koffie, een lunch of diner want er is genoeg aanbod in de Beethovenstraat. 

De straat onderscheidt zich door de rust, ruimte en de hoogstaande service, zoals je dit bijna nergens meer ziet! Een levendige straat waar de (inter)nationale buurtbewoners zijn dagelijkse boodschappen doet, maar die ook in steeds meer stedengidsen wordt getipt als een fijn en veilig alternatief voor het steeds drukker wordende centrum van Amsterdam.

Op de hoogte blijven van wat er reilt en zeilt in de Beethovenstraat? Ga dan naar de website voor alle informatie of volg ons op Instagram.