Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Clubbing

De Lichtfabriek

Lichtfabriek – voel de energie!

Ooit was de lichtfabriek het electriciteitsbedrijf van Haarlem. Tegenwoordig is het een energieke evenementenlocatie midden in de randstad met 1200m2 aan industrieel karakter.

Geschiedenis

Lichtfabriek is een monumentale gas- en elektriciteitsfabriek die de inwoners van Haarlem vroeger voorzag van licht en warmte. Het pand werd gebouwd tussen 1896 en 1902. Met de vondst van het aardgas in de jaren 60, werd de fabriek buiten werking gesteld. Delen van de fabriek werden gesloopt, maar de Turbinehal, het Oliehuis en het Energiehuis bleven gespaard. Een groot complex van karakteristieke gebouwen dat in de periode tussen 1898 en 1902 werd gebouwd en waar later het Haarlemse energiebedrijf in is gevestigd.

Vandaag de dag

Tegenwoordig profileert de lichtfabriek zich als ‘de’ industriele evenementenlocatie van Haarlem en omstreken. De drie zalen van de lichtfabriek – Energiehuis, Oliehuis Turbinehal en subruimtes - zijn voor een breed soort evenementen van 6 tot 1200 man inzetbaar.

Zalen

De zalen van de lichtfabriek zijn geschakeld maar kunnen ook los van elkaar verhuurd worden. De Lichtfabriek is geschikt voor alle soorten evenementen; congressen, sample sales, modeshows, film- en tv-opnames, diners, bedrijfsfeesten, dancefeesten, theatervoorstellingen, concerten, beurzen verjaardagfeesten en productpresentaties, noem het maar op!

Turbinehal

Laat je verrassen door de Turbinehal. De ‘keizerzaal’ van de Lichtfabriek. Formidabel van maatvoering met sublieme interieurdetails. Zie de originele portaalkraan, de groen geglazuurde tegeltjes en het houten plafond. De zaal is op en top multifunctioneel. Dat betekent dat je haar precies zo kunt inrichten en aankleden als je zelf wilt. Dan ervaar je de meerwaarde van deze historische ambiance voor je evenement!

Oliehuis

Het Oliehuis is het kroonjuweel van de Lichtfabriek met een uitzonderlijke en karakteristieke en stijlvolle zaal. Toen het Oliehuis nog in gebruik was als onderdeel van de energiefabriek, stonden hier generatoren waar de inwoners van Haarlem stroom en licht van betrokken.

Energiehuis

Het Energiehuis heeft de uitstraling van een klein kasteeltje met middeleeuwse dakkapellen en prachtig metselwerk. De zaal heeft een bijzondere, intieme en gezellige sfeer. Door zijn afmetingen is het Energiehuis perfect voor kleine tot middelgrote partijen.

Het team

Het team dat u gedurende het gehele traject begeleid heeft jarenlange ervaring op organisatorisch vlak, in de evenementenbranche en hospitality. Zij bieden advies op maat, kunnen snel schakelen en willen van elk evenement een succes maken.

Catering

Bij de Lichtfabriek kunt u voor uw evenement kiezen voor verschillende foodconcepten/arrangementen. Wij werken met conceptcateraars die op een originele en ludieke manier de catering serveren. Maar ook cateraars die op een klassieke werkwijze werken met regionale producten. Tevens behoort tot de mogelijkheid om door middel van diverse uiteenkopen mobiele kookstations/foodtrucks de catering te serveren. Altijd geleverd met de hoogste kwaliteit qua food en service.

Wij weten als geen ander dat deze tijd vraagt om een betaalbare en duurzame invulling voor uw event. Wij willen graag laten zien dat catering nog steeds spannend, origineel en lekker kan zijn.