Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Zomervakantie in NEMO Science Museum

Deze zomervakantie (6 juli t/m 1 september) is NEMO éxtra leuk. Ontdek de technologie om je heen in de gloednieuwe tentoonstelling Technium, kijk je ogen uit tijdens de demonstraties of experimenteer zelf bij een workshop.

Zomervakantie in NEMO Science Museum

Data
za 13 jul10:00 - 17:30
zo 14 jul10:00 - 17:30
ma 15 jul10:00 - 17:30
Meer data
Locatie
NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Toon in Google Maps
Volg ons

Nieuwe tentoonstelling Technium

De nieuwste game, onze kleding, de fiets, trein of tram die ons van A naar B brengt… Alles om ons heen dat door mensen is gemaakt, is techniek. Het is zo vanzelfsprekend, dat we het bijna niet meer zien. Maar hoe komt een fiets eigenlijk in beweging? Wat is er allemaal nodig om t-shirts duurzaam te produceren? Welke technologische ontwikkelingen zitten er verstopt in je smartphone? Ontdek het in de nieuwe familietentoonstelling Technium op de compleet vernieuwde tweede verdieping van NEMO.

Zomerdak

Op het dakplein van NEMO is in de zomer van alles te beleven. Geniet van de zomerse sferen, muziek, een hapje en een drankje en het beste uitzicht over Amsterdam op het NEMO Zomerdak. Iedere donderdagavond is er livemuziek, het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Natuurlijke uitvinders

Veel planten en dieren hebben door miljoenen jaren van evolutie unieke kwaliteiten en slimme trucs ontwikkeld. Onderzoekers en ontwerpers laten zich graag inspireren door de natuur om uitvindingen te doen of problemen op te lossen. Ontdek in de interactieve opstelling Natuurlijke uitvinders welke uitvinding op welk dier of plant is geïnspireerd.

Patronen maken

In de natuur kom je allerlei patronen tegen. De strepen van een zebra, de honingraat van een bij of de nerven van de bladeren. Ga aan de slag met kubussen, tegels, cirkels en stippen en puzzel zo je eigen patroon! Of speel Palago, een strategisch spel waarbij je de ander moet verslaan door als eerste een vloeiend patroon te leggen.

Race met een houten figuur

Kies een houten figuur en laat deze een helling aflopen. Door zwaartekracht en balans slingert het figuur naar beneden. Wat maakt het sneller of langzamer? Hoe krijg jij jouw figuur het snelst de helling af?

Experimenteer met geluidseffecten

Met alledaagse voorwerpen worden bij films en tv-series veel geluiden uit de natuur nagebootst. In NEMO kun je zélf met alledaagse spullen geluiden maken bij een korte film. Een vliegende vogel klinkt bijvoorbeeld net als... wapperende handschoenen!

Scheikundige proefjes

In het Laboratorium van NEMO word je voor even zelf wetenschapper. Labjas aan, veiligheidsbril op en aan de slag! Met alledaagse spulletjes doe je bijzondere experimenten en proefjes. Hier leer je hoe een vuurpijl werkt, of hoe je stralend witte was krijgt. Een proefje doen in het Lab? Dat kan als je 6 jaar of ouder bent.

Kettingreactie

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg.

Bouw je eigen kettingreactie

Een kettingreactie is een reeks gebeurtenissen. Elke gebeurtenis veroorzaakt weer een volgende. Een heel bekend voorbeeld is een rij omvallende dominostenen. En natuurlijk de grote Kettingreactie in NEMO. Je kunt nu zélf een kettingreactie maken.

Wonder of wetenschap?

Wat gebeurt er met een ballon in vloeibare stikstof? Hoe maak je patronen met geluid? Ontdek hoe wonderlijk wetenschap is in deze spectaculaire demonstratie met ijskoude en gloeiend hete experimenten.

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live. Echte wetenschappers naar NEMO komen, omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Binnenkort wordt bekend welk onderzoek plaatsvindt in de zomervakantie.

Living Looonger (in De Studio van NEMO)

Met je ticket voor NEMO kun je gratis naar De Studio, de extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam. Hier bezoek je de tentoonstelling Living Looonger, die inzoomt op vragen rond ouder worden, jong blijven en sterfelijkheid. Onderzoek je biologische leeftijd, ervaar hands-on welke lichaamsdelen (op termijn) vervangen kunnen worden en verdiep je in de gevolgen voor onze maatschappij. 

De Studio is open op woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.30 uur. Je bezoek aan De Studio hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden als je bezoek aan NEMO Science Museum.

Data en tijden

vrijdag 12 juli10:00 - 17:30
zaterdag 13 juli10:00 - 17:30
zondag 14 juli10:00 - 17:30

Zomervakantie in NEMO Science Museum

Data
za 13 jul10:00 - 17:30
zo 14 jul10:00 - 17:30
ma 15 jul10:00 - 17:30
Meer data
Locatie
NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Toon in Google Maps
Volg ons