Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Mahlers aangrijpende Das Lied von der Erde

Pianist Julius Drake begeleidt twee topvocalisten in de ‘kleine’, maar niet minder roerende versie van Das Lied von der Erde. Mezzosopraan Feride Büyükdenktaş en tenor Stuart Jackson in liederen over afscheid en nieuw begin. Dit concert is onderdeel van het Mahler Festival in Het Concertgebouw op 14 mei 2025. Let op: tickets gaan vanaf 1 juni 2024 in de verkoop.

Mahlers aangrijpende Das Lied von der Erde

Data
wo 14 mei13:00 - 14:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Feride Büyükdenktaş en Stuart Jackson

Dertig jaar na de vorige editie vindt in mei 2025 in Het Concertgebouw voor de derde maal een groots Mahler Festival plaats. Tijdens dit festival staat de Kleine Zaal in het teken van Mahlers mooiste liederen. De misschien wel belangrijkste liedbegeleider van dit moment, pianist Julius Drake, flankeert zijn favoriete vocalisten. Vandaag zijn dat Feride Büyükdenktaş en Stuart Jackson. Samen zingen zij het aangrijpende Das Lied von der Erde, in Mahlers eigen versie voor twee zangers en piano.

Das Lied von der Erde

Zes verhalende delen vormen samen Mahlers Das Lied von der Erde. Hij baseerde de liederen op teksten over de natuur, de dood en het leven. Hij gebruikte eeuwenoude Chinese teksten in Duitse vertaling en bewerking. Een ‘drinklied op het aardse tranendal’ is de start van een roerende reeks bespiegelingen op afscheid en nieuw begin. Das Lied von der Erde werd geschreven voor twee stemmen. Vandaag hoort u Feride Büyükdenktaş, een Turkse mezzosopraan die al schitterde op de grote operapodia van Wenen, Stuttgard en Istanbul. De Britse tenor Stuart Jackson krijgt jubelrecensies in eigen land, en zingt nu steeds vaker over de grenzen.

Mahler Festival

Van 9 tot en met 18 mei 2025 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. Ze worden uitgevoerd door onder meer het Budapest Festival Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest, dat ooit nog door Mahler zelf werd gedirigeerd. De Kleine Zaal staat in het teken van Mahlers mooiste liederen en kamermuziek. Meer informatie over het Mahler Festival vindt u hier.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers.

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen. ​Meer over Amsterdam 750

Meer informatie

Mahlers aangrijpende Das Lied von der Erde

Data
wo 14 mei13:00 - 14:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps