Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Mahlers liedcyclus Des Knaben Wunderhorn begeleid door Julius Drake

Julius Drake koos als solisten in Mahlers Des Knaben Wunderhorn voor mezzosopraan Ema Nikolovska en bas-bariton Jusung Gabriel Park. Samen en apart brengen ze deze intense, soms sprookjesachtige liederen. Dit concert is onderdeel van het Mahler Festival in Het Concertgebouw op 10 mei 2025. Let op: tickets gaan vanaf 1 juni 2024 in de verkoop.

Mahlers liedcyclus Des Knaben Wunderhorn begeleid door Julius Drake

Data
za 10 mei13:00 - 14:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Ema Nikolovska en Jusung Gabriel Park

Dertig jaar na de vorige editie vindt in mei 2025 in Het Concertgebouw voor de derde maal een groots Mahler Festival plaats. Tijdens dit festival staat de Kleine Zaal een aantal dagen lang in het teken van Mahlers mooiste liederen. De misschien wel belangrijkste liedbegeleider van dit moment, pianist Julius Drake, flankeert door hem bewonderde vocalisten. Vandaag zijn dat mezzosopraan Ema Nikolovska en bas-bariton Jusung Gabriel Park.

Des Knaben Wunderhorn

In Des Knaben Wunderhorn koos Mahler zijn favoriete teksten uit de gelijknamige zeer oude Duitse verzameling. Hij componeerde twaalf soms sprookjesachtige liederen. De liefde, het geloof, heldendaden... van alles komt langs. Ze worden gezongen door de Macedonisch-Canadese Ema Nikolovska en de Zuid-Koreaan Jusung Gabriel Park. Die laatste maakt zijn Amsterdamse debuut. Drake kiest ervoor sommige liederen door de solisten samen te laten zingen. ‘Ook al zijn ze niet per se als zodanig geschreven, er zijn vaak duidelijk twee karakters aan het woord,’ zei hij in Preludium. ‘En als duet werken ze echt prachtig.’

Mahler Festival

Van 9 tot en met 18 mei 2025 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. Ze worden uitgevoerd door onder meer het Budapest Festival Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest, dat ooit nog door Mahler zelf werd gedirigeerd. De Kleine Zaal staat in het teken van Mahlers mooiste liederen en kamermuziek. Meer informatie over het Mahler Festival vindt u hier.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers.

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen. ​Meer over Amsterdam 750

Meer informatie

Mahlers liedcyclus Des Knaben Wunderhorn begeleid door Julius Drake

Data
za 10 mei13:00 - 14:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps