Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Daniel Barenboim, Berliner Philharmoniker - Symfonie nr. 10 & Das Lied von der Erde

Twee werken waarin het besef van sterfelijkheid een grote rol spelen sluiten het Mahler Festival af in het Concertgebouw op 18 mei 2025. Das Lied von der Erde en het Adagio uit de Tiende symfonie worden uitgevoerd door de legendarische Berliner Philharmoniker en de al even legendarische dirigent Daniel Barenboim. Let op: tickets gaan vanaf 1 juni 2024 in de verkoop.

Daniel Barenboim, Berliner Philharmoniker - Symfonie nr. 10 & Das Lied von der Erde

Data
zo 18 mei20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Daniel Barenboim en de Berliner Philharmoniker

Een van ’s werelds meest legendarische orkesten, de Berliner Philharmoniker, wordt op de laatste avond van het Mahler Festival geleid door Daniel Barenboim. 'De Tiende is en blijft muziek van de toekomst', vertelt de legendarische pianist en dirigent over Mahlers zwanenzang. Ook leidt hij de indrukwekkende niet-symfonie Das Lied von der Erde.

Das Lied von der Erde en Symfonie nr. 10

De wereld draait door – ongeveer de teneur van Mahlers Das Lied von der Erde. In op Chinese gedichten geïnspireerde teksten wordt het leven gezien als een continu overgangsstadium. Zowel in dit werk als bij de Tiende symfonie speelde het idee van sterfelijkheid een grote rol. Mahler wist dat hij ongeneeslijk ziek was, en had bovendien zijn dochtertje verloren. Hij had alles verloren en moest ‘weer leren lopen als een pasgeborene’, schreef hij aan een vriend. Dat kwam er niet van. Van de Tiende symfonie completeerde hij alleen het roerende Adagio, vanavond uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker.

Mahler Festival

Van 9 tot en met 18 mei 2025 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. Ze worden uitgevoerd door onder meer het Budapest Festival Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest, dat ooit nog door Mahler zelf werd gedirigeerd. Een keur aan topsolisten en koren wijdt zich aan deze monumentale werken, geleid door dirigenten als Iván Fischer en Jaap van Zweden. Meer informatie over het Mahler Festival vindt u hier.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers.

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen. ​Meer over Amsterdam 750

Meer informatie

Daniel Barenboim, Berliner Philharmoniker - Symfonie nr. 10 & Das Lied von der Erde

Data
zo 18 mei20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps