Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Pianist Thomas Beijer solo

Speciaal voor het Mahler Festival maakte pianist Thomas Beijer een eigen versie van het geliefde langzame deel uit Mahlers Vierde symfonie. Hij voert het uit naast stukken van onder meer Brahms en Zemlinsky. Let op: tickets gaan vanaf 1 juni 2024 in de verkoop.

Pianist Thomas Beijer solo

Data
zo 18 mei11:00 - 12:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Thomas Beijer

Dertig jaar na de vorige editie vindt in mei 2025 in Het Concertgebouw voor de derde maal een groots Mahler Festival plaats. In de Grote Zaal staan de symfonieën centraal. In de Kleine Zaal hoort u deze week de ‘andere kant’ van Mahler: werken voor slechts enkele musici. In twee Zondagochtend Concerten komen die samen met die van tijdgenoten en vrienden. Vandaag speelt Thomas Beijer een gloednieuwe, eigen bewerking van het serene langzame deel uit de Vierde symfonie.

Ruhevoll uit Symfonie nr. 4

Thomas Beijer, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2022, is naast pianist ook componist. Bovendien maakt hij graag bewerkingen van bestaande muziek, om die toegankelijk te maken voor zijn instrument. In dit Zondagochtend Concert brengt hij zijn versie van het Ruhevoll (poco adagio) uit de Vierde symfonie. Mahler schetst hierin zijn beeld van een vredige reis van het aardse naar het hemelse. Een prachtige combinatie met Stimme des Abends van bevriende componist Zemlinsky. Dit is een van de 4 Fantasien über Gedichte von Richard Dehmel die Beijer uitvoert. Ook klinkt werk van Brahms en Janáček.

Mahler Festival

Van 9 tot en met 18 mei 2025 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. Ze worden uitgevoerd door onder meer het Budapest Festival Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest, dat ooit nog door Mahler zelf werd gedirigeerd. De Kleine Zaal staat in het teken van Mahlers mooiste liederen en kamermuziek. Meer informatie over het Mahler Festival vindt u hier.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers.

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen. ​Meer over Amsterdam 750

Meer informatie

Pianist Thomas Beijer solo

Data
zo 18 mei11:00 - 12:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps