Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Fleur Barron, Laurence Kilsby en Julius Drake in Mahler-liederen

Pianist Julius Drake begeleidt mezzosopraan Fleur Barron en tenor Laurence Kilsby in liederen van Mahler als onderdeel van het Mahler Festival in het Concertgebouw. Met onder meer: de Kindertotenlieder en delen uit Des Knaben Wunderhorn. Let op: tickets gaan vanaf 1 juni 2024 in de verkoop.

Fleur Barron, Laurence Kilsby en Julius Drake in Mahler-liederen

Data
do 15 mei13:00 - 14:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Fleur Barron en Laurence Kilsby

Dertig jaar na de vorige editie vindt in mei 2025 in Het Concertgebouw voor de derde maal een groots Mahler Festival plaats. Tijdens dit festival staat de Kleine Zaal in het teken van Mahlers mooiste liederen. De misschien wel belangrijkste liedbegeleider van dit moment, pianist Julius Drake, flankeert zijn favoriete vocalisten. Vandaag de Britse mezzosopraan Fleur Barron, door critici geroemd om haar charisma en helderheid. Ook hoort u de jonge tenor Laurence Kilsby, in 2022 de winnaar van de Wigmore Hall’s International Song Competition.

Kindertotenlieder

Mahlers aangrijpende Kindertotenlieder zijn gezet op teksten van Friedrich Rückert. Deze liedcyclus handelt over de verwerking van de dood van twee kinderen van de dichter. Enige jaren na de voltooiing verloor Mahler zelf zijn dochter. Julius Drake voerde al geregeld de Kindertotenlieder uit met Fleur Barron. ‘Fleur heeft zo’n bijzondere stem,’ zei hij in Preludium.’ Een mezzo, maar als ze zingt, dan hoor je een contra-alt, heel bijzonder.’ Drake koos voor dit recital ook een aantal stukken uit Des Knaben Wunderhorn. Voor deze werken baseerde Mahler zich op oude Duitse volksliedteksten. Uit datzelfde tekstboek putte Mahler al eerder. Barron en tenor Laurence Kilsby brengen vandaag de Lieder und Gesänge, een liedcyclus die hij als twintiger schreef.

Mahler Festival

Van 9 tot en met 18 mei 2025 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995 klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. Ze worden uitgevoerd door onder meer het Budapest Festival Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest, dat ooit nog door Mahler zelf werd gedirigeerd. De Kleine Zaal staat in het teken van Mahlers mooiste liederen en kamermuziek. Meer informatie over het Mahler Festival vindt u hier.

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers.

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen.

Meer informatie

Fleur Barron, Laurence Kilsby en Julius Drake in Mahler-liederen

Data
do 15 mei13:00 - 14:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps